Pepparkakstider

Loggade in på facebook idag morse och fick mej en överraskning – en svensk väninna tipsade om att Kamomillas reportage hemma hos mej nu finns i svenska Drömhem & Trädgård!

Kamomilla var hos mej i fjol i augusti och gjorde ett pepparkakshusreportage, och oj så kul vi hade! jättekul att det publiceras också i Sverige tycker jag, måste försöka få tag i ett sånt ex (borde finnas i lokala butikerna) också och se hur den svenska texten ser ut. Kul!

Vi plockade fram julpynt, hängde spetsgardiner ute på fönstren och fejkade lite glögg, och sen bakade jag pepparkakshus och Kamomilla fotade

Sen fick jag stå där och försöka hålla samma min en låååång stund medan Kamomilla plåtade! inte så lätt tyckte jag, så jag har lite mysko min tycker jag själv 🙂 Men pepparkakshusen stod blickstilla så dom såg precis ut på bild som på riktigt!

Det är nästan så jag vill gå igång och baka pepparkakshus på momangen nu igen!

Eller nästan – who am I kidding? – jag har redan börjat planera årets pepparkakshus och igår bakade jag pepparkaksbröd för första gången, allt bara för att det sådär lite kliar i fingrarna att gå igång med pepparkaksbakandet igen.

Tack för reportaget Kamomilla! Vill du se fler av hennes bilder så klicka in på hennes blogg så finns dom där.

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

8 Replies to “Pepparkakstider”

 1. Kamomilla

  Åh, jag garvar ännu åt de där spetsgardinerna!! 😀 Nöden har ingen lag..

  Man blir ju himla sugen på att baka nu..
  Kollade vårt pepparkakshus också, som du gjorde- det har stått i tomma gästrummet i förvar men i något skede har katten slunkit in ock slickat i sig allt pudersocker från taket- och gnavat på terassräcket- sicken sockerråtta! 😀

  Reply
 2. Cecilia summerar

  Åh, Ninette, vad roligt! Och så härligt att få se! Tack båda!
  Pepparkakabröd brukar jag leta bra recept på varje år utan att lyckas. Du kanske har något bra? Eller gör du ”på känn”?

  Reply
 3. Linda

  Men så roligt att reportaget finns i svenska drömhem nu också! Måste köpa den tidningen!

  Annars är nog bilderna så juliga och härliga så man blir alldeles knäsvag!

  Ha en fin fredagkväll!
  Kram, Linda

  Reply
 4. Caroline

  Så himla fint!! Härligt reportage, skall minsann spana in detta nummer i butiken 🙂 Vackra du och härliga pepparkakshus – man blir så inspirerad!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *