Moodboard från sent 1900-tal

Fabrikens torsdagstema är idag moodboard – hurra tycker säkert alla moodboardexperter, själv fick jag det lite krångligare! Jag gör liksom aldrig moodboards (typ collage med saker och färger som inspirerar, planer för ett rum eller en fest eller vad man nu vill – sånt som liksom sätter stämningen för tillställningen eller inredningen eller vad det nu är man planerar), eller om jag gör dom så är det virtuellt på Pinterest. Den som vill lära känna min smak och kolla vad det är som inspirerar mej kan klicka in på min Pinterestsida och kolla runt där. Och nån höstmoodboard är det inte frågan om hemma hos oss – jag håller som bäst på och njuter dom sista sommarsmulorna (sommar + höst = sommar hos mej, har jag kommit fram till!) och planerar Halloween, och sen det är det ju jul!

I Fabrikens kalender stod det först endast moodboard, så jag valde att tolka temat lite bredare än bara höstens moodboard, och efter lite grävande i mitt osthåliga minne kom jag på att jag har ju faktiskt gjort en moodboard en gång i tiden, i själva verket en gång då på 1900-talet 🙂 För länge sen, som barnen skulle uttrycka det.

Då var vi nygifta, snart utexaminerade båda två och bodde i en liten pytte lägenhet, men drömde om ett eget hus nån gång. Jag klippte och klistrade i inredningstidningar och tapetreklamer och ritade egna bilder när jag inte hade råd att köpa tidningar utan bara lånade dom från bibban. Allt det där klistrade jag in i en bok med spiralrygg.

Jag hittade den här boken i mina gömmor i somras, men har inte bläddrat i den förrän nu. Hade för mej att idéerna i den skulle vara hopplöst förlegade, sånt som jag har vuxit ifrån för länge sen, men där fanns en massa positiva överraskningar tyckte jag. Sånt som jag inte anade påverkar mej än i denna dag.

Här kommer en del av min hittills enda moodboard, varsågod och god förnöjelse!:

Lite sådär tänkte jag mej mitt framtida hem. Plus en massa orange. Orange hade vi en hel del av i Köpenhamn och den färgen har bytts ut mot mycket mer turkost sen dess, men annars har jag fortfarande lite samma smak (färggrant, roliga detaljer som jag gör själv, en del mönstrat).

Det var massor av DIY, grönt, turkost och rött om vartannat, en massa planer om saker som jag skulle gjuta i cement eller gips och färglada väggar eller tak ibland. Plus en grej som jag var säker på att vi aldrig nånsin skulle kunna skaffa – ett fönster in i ett badrum. Den här idén måste ha blivit liggande i mitt undermedvetna, för precis så har vi gjort med vårt övre badrum – vi har satt in ett fönster i en vägg för större ljusinsläpp, och det är jättemysigt – superbra idé!

Det här med moodboards är helt säkert en bra idé för alla visuella mänskor som planerar nåt, men för mej som har ont om tid och ont om plats för såna saker så passar det bättre att spara inspirationen på datorn eller på Pinterest.

Ja och höstgrejen då? om du tittar noga på bilderna så ser du en massa ringblommor och citrontagetes – dom blommar ännu hos oss, och jag tar frön av dom och plockar blommor och torkar. Har en massa hemmaspa-planer nämligen! Jag njuter fortfarande av vår härliga trädgård, som nu är fin med en massa färggranna löv också! En härlig mix av sommar och höst just nu, jag njuter!

Höstliga moodboards hittar du på Fabriken.

4 Replies to “Moodboard från sent 1900-tal”

 1. Hanna

  Det är ju alltid roligt att hitta något från förr. Man kommer ju som du säger int riktigt ihåg hur man tänkte då. Men din stil har nog hållit i sig sen du var ung, det ser man tydligt. Dessutom så har du med en bild av en Gustav Klint..min Mammas favorit konstnär 🙂

  Reply
 2. Anna

  Vilket härligt moodboard du visar upp! Jag har börjat gilla hösten mer och mer! Tycker det är så fint med alla färger och njuter av den krispiga luften ute!

  Ha en fin kväll!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *