Kök & porslin

Idag visar jag lite köksbilder, hänger med i Fabrikens torsdagstema nämligen och idag gäller det kök/porslin.

Vårt kök är av ganska lagom storlek och ett av dom mest använda rummen i huset. Här sitter jag och bloggar just nu! Här fixar vi mat och här sitter vi och snackar och ser på nåt på datorn eller lyssnar på musik, eller speciellt vi vuxna – har vi tur så pysslar ungarna med papper och saxar och sånt i matsalen, eller lägger pussel eller läser i matsalen så vi vuxna kan ta det lite lugnt här i köket i lugn och ro.

Köket är inrett på samma sätt som övriga huset, dvs ”så billigt som möjligt”. Den här ”mormorstrenden” & ”DIY-trenden” passar verkligen vår plånbok perfekt!

På vänstra sidan av köket har jag gjort en egen tapet av gamla boksidor. Anslagstavlan är jämt full med en massa papper, den är i det närmaste oundvärlig för att vi ska få vårt familjeliv att funka.

Den här väggen är tapetserad med tapetrester, papper som jag tryckt med guld på och blommor och paisley som jag skrivit ut och klippt ut och klistrat fast.

Hyllan är fylld med vårt vita porslin, koppar, skålar och fat och allt möjligt billigt som vi köpte medan vi bodde i Köpenhamn.

Resten av porslinet förvarar vi i vitrinskåpet i matsalen.

 

En enda salig blandning av allt möjligt! Inklusive min sovjetiska teservice som jag fick när jag fyllde 18, och som jag äntligen har utrymme för. Vårt porslin består till nästan 100% av sånt som vi fått (födelsedagar & bröllop) och sånt som vi köpt på rea eller loppis.

Maken byggde vitrinskåpet ifjol och i det ryms allt vårt mischmasch av grejs. Han kan minsann snickra han!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

11 Replies to “Kök & porslin”

 1. Persilja

  Å nu njuter jag. Mums. Som att få en julklapp! 🙂 Har blommorna (rosorna) på tapeten med gula hyllplan tillkommit eller har jag inte tittat ordentlgt förut? Sååå fint iallafall. Din man är JÄTTEduktig. Impad! Vitrinskåp ska byggas här också, men jag kan inte (tror jag…) och maken hinner inte. Funderar på att be pappa eller svärfar. Pappa kan men är trött på det och svärfar är så snäll att han inte säger nej även om han är less så jag vet inte om jag vågar be…
  Men kanske kan jag själv ändå…? Det är nog bara självförtroendet som spökar. Jag har nämligen fönster till dörrar och det känns ju som den svåra biten, att bygga dörrar. (Det är nu du ska peppa mig. hhahahaha)
  Tack för underbara bilder som verkligen ger mig den där gnistan jag behöver i vardagen.

  Reply
 2. Caroline

  Ditt fina fina kök som bara är såå hemtrevligt och mysigt!! Fina bilder igen en gång och vakert porslin!

  Reply
 3. VisaLiza

  Vilket fantastiskt kök du har! Kreativt och inspirerande. Som ditt kök är har jag tänk att mitt skall bli 🙂 Spännande att få se sin tanke på riktigt! /Liza

  Reply
 4. Johanna K

  Ert kök är helt underbart! Ett sådant kök vill jag också ha på Villnäs. Mysigt, hemtrevligt, varmt, inbjudande och funktionellt, det är det.

  Reply
 5. jenny

  Ditt kök är så underbart att man blir helt lycklig i magen av att bara se en glimt av det. Kan inte se mig mätt. ANtar att du inte känner annat än lycka när du är där i. Tack för att du delar med dig och inspirerar!!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *