DIY strukturtapet – billigt och enkelt!

Vi har en liten väggstump mellan hallen och vardagsrummet som kändes krånglig att fixa till så den blev snygg, utan att det kostade alltför många pengar. Tapeter gick genast bort – det finns visserligen tapeter som man kan torka av och som är hållbara, men dom som jag gillade var så himla dyra så det passade inte vår plånbok. Jag funderade och funderade och så en dag kom jag på det – jag tar och limmar upp en tantgardin på väggen! Det borde ju passa perfekt i just vårt hus 🙂

Sagt och gjort, jag tog en sån här tantig spetsgardin som jag hade liggande (man kan köpa såna billigt på traktens loppis). Limmade upp den på väggen och tänkte sen att jag lackar den, men det funkade inte alls bra så det blev att måla över duken med vanlig väggfärg.

Vi fick verkligen en superenkel och billig strukturtapet! Dessutom just sån struktur som jag gillar – spetmönstrat. Plus att jag inte behöver fundera på om den blir smutsig (går lätt att måla över) eller går sönder (kostade nästan ingenting), trots att den finns på ett område med mycket trafik.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

9 Replies to “DIY strukturtapet – billigt och enkelt!”

 1. hönapöna

  snyggt… och fiffigt! Skulle jag nästan kunna tänka mej i det här hemmet med. Får klura på det! Tack för all fin inspiration som du delar med dej av! Kram…

  Reply
 2. Persilja

  Nämen OJ vilken bra idé!!!!!! Jag har velat ha en spetsmönstrad tapet i evigheter men aldrig hittat någon med rätt spets och rätt färg och rätt matthet osv. Men med den här metoden kan jag ju styra allt. Gäller bara att hitta en tillräckligt lång spetsgardin! Jag har flera i gömmorna men de är ganska korta…(Att köpa nytt blir för dyrt tror jag…iallafall för oss som kör budget hela vägen.) Guuuud vad inspirerad jag blev nu! TACK!

  Reply
 3. Ann-Sofie

  Haha! Vilken rolig idé, och snyggt.

  För några år sedan var jag i samma situation. Då blev det en kombination av gipsbruk och Tetleys Yellow label te som räddaded väggen. Blandningen smetade jag ut för hand rakt på väggen, i stora svep. Det blev himal snyggt, tycker jag. Te:t var förstås redan använt och torkat igen – man återbrukar väl. 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *