Kimitosemester

När meteorologerna äntligen lovade två dar med solsken tog vi och packade ihop familjen och hoppade i bilen och körde till en av grannöarna, Kimito.

Vi gjorde megamånga exotiska saker på vår semester, testade bland annat lekparken i Dalsbruk, såg på sopbilen en kvart, köpte färdigmat och kissade i skogen. Väldigt exotiskt!

Annat sevärt: Måsarna som ville snatta pizzabitar av oss!

vi åt supergoda pizzor i Dalsbruk

Sen gick vi en sväng i hamnen och såg på båtar och plockade stenar

Det blev plockat många stenar. Vi hittade massor av fina stenar, delar av slaggstenar som glittrade fint i blått och grönt. Dom gamla byggnaderna glittrade fint dom också, gjorda av just såna slaggstenar.

 Sen  gick vi på några loppisar, köpte lite ärter och åt en glass.

En tur på stranden blev det också, och det jag längtat efter hela sommaren  – att få sitta ner i lugn och ro och läsa en Fantomentidning!

Vi åkte många kilometrar på vår Kimitoresa

Vi besökte en massa olika loppisar och fyndade bland annat Kalle Anka-tidningar och hockeyhjälmar. Besökte också Tjuda skola, men det var närmast en antikhandel och inte så mycket loppis. Fast dom lär ha riktig loppis ibland också.

Verkade inte hindra dom rika Hesaborna som shoppade loss bara värre! Vi fattiga/snåla lantisar drog vidare och shoppade på billigare loppisar i stället 🙂 (plus att vi har hemma i vårt garage en massa av det som dom sålde – jag var på jakt efter knoppar till ett skåp, men just såna hade dom inte. Däremot gamla nycklar för 2,50 euro styck…)

Sen gick jag och en av pojkarna till Kimito kyrka

Det var fint och stämningsfullt och vi såg en stund på gravarna efter dom som stupade i kriget (dvs andra världskriget). Efter det en lång diskussion om varför det finns krig och sonen hade en massa ideer hur man kan få världen att sluta kriga. Det ingick nån slags tankemaskin från Molly Moon-böckerna, tror inte det är så lättgenomförbart tyvärr!

Jag satte på min autopilot (aha, jaha, just det ja etc :)) och gick omkring och läste gravstenar.

Vi bodde supermysigt i min svärmors Kimitohus. Barnen hade skoj och lekte pirater i övre våningen och jag hann till och med läsa en roman från början till slut!

Sen var det dags att åka hem igen.

Vi  tog en omväg hem och åkte färja. Svalorna hade byggt bo under styrhytten på färjan.

Vilka resenärer svalungarna blir redan i unga år! Där åker dom av och an över sjön hela tiden och föräldrarna har fullt sjå att mata dom.

En tur förbi Westers blev det också, sen åkte vi hem och hade det lugnt och skönt med sovande barn i baksätet.

Enda bilden på semesterfirande mamman! En mycket mer utvilad mamma som kom hem med nackspärr, men glad ändå! 🙂

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

9 kommentarer

  1. Nackspärr var ett minne jag också tog med hem från semestern.

    Ser ut att ha varit alldeles härlig semester!

  2. Låter super roligt! 🙂

  3. Ha, ha…verkligen exotisk semester =) Men det är just sådan där mini semestrar som är guldvärda och ger en massa skojiga minnen. Ni verkar ju ha haft det super bra ju =)

  4. Borgmästaren

    Verkar toppen! Hos oss är också semesterbilder på mamman ovanliga 😉

  5. heeeej. tack för din kommentar hos mig. =) Så kul när någon skriver en rad. Det ser ut som om ni har hunnit med en hel del på semestern… Det kan minsann vara exotiskt i ens eget hemland också kan jag se. =)
    Kul att du gillar mina bilder. Jag älskar att hålla på med foto och göra en massa fotoböcker. =)

  6. Åh så fina bilder och ögonblick från er semester. De väcker längtan. Och glädje att ni haft det gott!

  7. Härligt! Det låter nästan japanskt, Kimito! Jag har en inredningsbok som jag älskar som visar hem i Finland, äh, nu glömde jag vad den heter och jag sitter i stugan så jag kan inte kolla. Någonting med Fiskars…?
    Hursomhelst den boken har fått mig att se en slags stil i de finska hemmen. En stil jag älskar. Lite rufft, enkelt, vilsamt och vackert. Ska visa dig boken sen när jag kommer hem, 🙂
    Minisemestrar är härliga. Man sänker kraven, har supertrevligt och så får man vara borta ett tag vilket gör att hemkomsten blir så glad. Jag älskar att ”komma hem”.

  8. Vilka fina bilder du tagit – kändes som tom jag blev lite utvilad bara av att titta på dina bilder!! Ni verkar ha haft en helskön kort semester! Kul!

  9. Det verkade vara en skön och lagom liten semestertripp! : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *