Barnrummet

Än så länge är vi bara klara med ett barnrum, ska bli så kul sen när vi får inreda resten av barnrummen!

Det här rummet är det enda rummet i huset som är vitt från golv till tak. Jag tänkte att det ändå blev så mycket färger med sängöverkastet och möblerna, så det kändes bra med  att allt annat var vitt. Sängöverkastet sydde jag för många år sen i sonens favoritfärger på den tiden. Nattduksbordet målade jag om ifjol och det är vanligtvis fullt av böcker och grejs.

Skrivbordet är ett gammalt antikt skrivbord som är rödmålat, vi skyddar det tillfälligt med en vaxduk när det är diverse experiment på gång. I taket hänger en spraymålad kvist med glittriga fåglar. Nästa på to do-listan i det här rummet är att skaffa en grön lurvig matta från IKEA, tror att sonen får önska sig det till födelsedagen som närmar sig med stormsteg.

Ett gammalt skåp blev också rödmålat och fick sig en omgång papper på dörrarna. Ett och annat klistermärke har hittat sig till skåpet, både på insidan och utsidan 🙂

Till höger om skåpet finns den blåa bokhyllan som är i flitig användning. Den är gjord av diverse lådor som vi hade liggande hemma.

Ovanför dörren hänger en namngirlang som jag gjorde för många år sedan. Jag klippte ut cirklar i läder, klippte sedan mindre cirklar i filttyg och så limmade jag fast dom ovanpå varandra och till sist filtbokstäver med namnet.

Jag kan tillägga att det här rummet verkligen inte är så här städat till vardags! vanligtvis ser det ut som jerusalems förstörelse – ett typiskt barnrum med andra ord! men det är rätt så praktiskt och går fort att städa – man skall inte underskatta värdet av att ha en alkov med draperier i sitt rum!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

12 Replies to “Barnrummet”

 1. Sanna

  Helt underbart barnrum!! Skall bli spännande att se det färdiga resultatet utav de andra rummen också.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  Reply
 2. Juanita

  Hela ert hus är bara för underbart!!! Blir så inspirerad då man ser det! O härligt då ni har kunnat sätta er personliga prägel på så mycket av sakerna oxå!

  Ha en fin vecka! Kram

  Reply
 3. Persilja

  Inte oväntat superfint. 🙂 Allt du tar i blir till guld i mina ögon. Jag tror aldrig jag mött någon med en smaknerv precis som min. Du träffar alltid rätt på. Jag får sååå mycket inspiration av dig. Tack!

  Reply
 4. Persilja

  Det var för övrigt de där blå hyllorna som gjorde att jag hittade hit överhuvudtaget. Googlade på hyllor av lådor då jag själv gjort en lådvägg och sen dess är jag fast. 🙂

  Reply
 5. hos Familjen vanlig

  Superfint! Gillar särskilt överkastet, nåt sånt ska jag oxå göra nån dag när det finns tid över, och tyger förstås, och idéer oxå, och kanske en symaskin… typ aldrig tyvärr!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *