Sovrummet

När vi fixade vårt sovrum kändes det stort och vitt och tomt, lite för tomt faktiskt. Vi ville ha ett mönster på väggen som kan ses också när det är mörkt, dvs den tid som vi oftast befinner oss i sovrummet. Jag ville ha nåt lite mer maskulint som kontrast mot alla korsstygnstavlor och blommor, så det blev ett rutmönster som gör rummet jättemysigt på kvällarna.

Det gick åt en del färg och otaliga tejprullar, men till slut var jag klar med målandet av väggen. Tyget till sängen fick också gå i lila, men övriga väggar är ljusblåa (samma blåa färg som i matsalen). På golvet finns min virkade matta, lilla gråa puffen och den större puffen som båda är bra att sitta på när man ser på TV. Vår TV står än så länge i sovrummet, så barnen brukar sitta här på golvet och se på TV ibland.

Lampan i taket, spegeln och kappsäcken är från diverse släktingar. Vi har satt upp några rödmålade lådor på väggen under spegeln som förvaring för tidningar och filmer. Till vänster står än så länge en duschvägg som tyvärr inte kommit i användning – vi är fortfarande inte klara med övre badrumsrenoveringen. Framför TV:n står en korsstygnstavla som jag har fyndat, som väntar på att komma upp på väggen tillsammans med min Köpenhamnstavla & min andra Köpenhamnstavla.

Bredvid min garderob har jag min lilla tallriksvägg.

En liten del av väggen målade jag hel lila. På den hänger tavlan jag broderade i Köpenhamn när vi väntade på att flytta hit och renovera vårt hus. Till höger skymtar man den turkosa dörren som leder in i vårt orenoverade badrum, och allra längst till höger ser man övre hallen som småttorna har som sitt rum tills vi hunnit fixa deras egna rum.

Vi har det riktigt mysigt i vårt sovrum, och det är helt klart föräldrarnas rum och inte barnens – vi gillar båda lila, och så är det kul att ha en massa minnen från resor omkring sig, eller kanske snarare önskeresor som vi hoppas kunna åka på 🙂

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

  1. Vilken grymt snygg vägg å vilket jobb..;)) Ser verkligen så mysigt ut med alla härliga färger…Det gillas…;)))

    KRAAAM/Annelie

  2. men hey! va fint ni har gjort det…jag längtar så sjukt mycket efter att vi skall bli klara med vårt…pewh! det tar sån tid, men snart är vi framme å då skall jag också visa:)
    go´kväll!

  3. Ni verkar ha ett så piggt hem med många personliga detaljer. Fint! =)

  4. Kul att se att ni vågar så mycket färg även i sovrummet! Är riktigt imponerad över ditt arbete med att måla väggen, det måste ha varit tids- och tålamodskrävande… 🙂

  5. Förstod nog inte att du själv målat & tejpat sovrumsväggen – lyfter hatten för det duktiga du!! Så fint & piggt hos er! 🙂 Ha en skön kväll!

  6. Dina hemmamålade väggar är verkligen imponerande. Du har verkligen det där TÅLAMODET. Men sen blir det ju otroligt bra också! När du skriver om Köpenhamn kan jag inte låta bli att undra om du hade en blogg då också…? Hade ju varit som en julkklapp isåfall att få sätta tänderna i. 🙂

  7. Kul att ni är så nöjda med sovrummet – dock inte konstigt för det är ju så snyggt! Men vad är det för något spännande som hänger i taket utanför ert sovrum?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *