grejer på gång

Fullt upp med massor av stora projekt just nu. Vi måste passa på nu när det har blivit sånt väder att man kan göra en massa utearbeten. Tids nog blir det regnigt och kyligt och tid för virkning och annat inomhus. Fast lite pyssla måste jag ändå mellan verserna! jag kan liksom inte låta bli.

Grisen i köket får snart en kompis ute på gården. Jag håller på och testar att göra en skulptur i betong, och det som växer fram just nu är en gris! Den ligger på sidan på den här provisoriska arbetsbänken och vilar i väntan på nästa sats betong.

Maken är nästan klar med brunnshuset. Äntligen! det blir genast så mycket finare på gården.

Vi hugger ved och kärrar ved. Fjolårets ved skall till ett ställe, ny ved huggs och förs att torka.

Det är så skönt att hugga ved! Världens bästa motionsform! och terapiform för den delen – här får man minsann utlopp för sina aggressioner om man känner för det! (själv tänker jag på Ned Stark och Game of Thrones när jag hugger ved :))

Jag gjuter gångplattor

dom skall bli till en vindlande gång

 

Lite måste man hinna njuta av påskliljorna också. Härligt med lite gula blommor nu när alla krokusar har blommat ut!

 

 

 

Grisen säger ”sätt fart på!”. Mina gjuterier tar så lång tid att göra, hela tiden är det nåt annat som kommer emellan.

Här står några ägg och brinner. Ett stort och många små.Odlingslådorna är fulla av frön, alla utom den som vi ska ha selleri i.

Inne i matsalen står pelargonerna och väntar på varmare väder. Tomatplantorna och chiliplantorna har fått flytta ut i uthuset där det är kallare. Där växer dom sig knubbiga och fina.

På tal om uthuset så är det det största projekt vi har på gång just nu. Maken har haft kontor hos min mormor, men nu dog hon ju nyligen så då hamnar han ut. Vi har full fart så att vi får färdigt vårt uthus så fort som möjligt så att han har nånstans att ha kontor, funkar lite dåligt inne i huset med ungar som stör hela tiden nämligen och det blir supermysigt ute i uthuset! Nära till arbetsplatsen får han också, sånt är inte illa!

Håll tummarna att vi får byggnadslov så fort som möjligt! vi bor nämligen på ett skyddat område, och har man otur får man inte ens lov att göra alla förändringar man vill göra, så här behövs det lite extra tur och tummar!

12 kommentarer

  1. Oj oj vad det händer grejjer – spännande med betonggrisen, och vilka fina plattor – trevlig helg! kram Frida

  2. Imponerande aktivitetsnivå 😉 Och superfina gångplattor, funderat på dem själv, kul att se så många tillsammans! Tänk så fint när det växer runt dem! Ljuvligt!

  3. Oj, vad många spännande projekt. Håller tummarna för bygglovet. Och vilka tjusiga gångplattor, blir inspirerad av att gjuta egna. Ha ett skönt veckoslut!

  4. En gris..??? Herlig! Jeg vil også ha en gris i hagen. I steden har jeg 5 hagenisser på en benk i min improviserte blomstereng (les:lupiner og såpeurt og valurt plantet rett i gresset). 🙂

    Og du har sådd allerede?! Jeg er fremdeles i anleggsfasen med mine utallige prosjekter. I år blir det mer grønnsaker, men først må bedene bli ferdige. Problemet her er jorda: Huset vårt står på sand (ikke sandjord – sand!), og det er masse jobb å tilføre humus. Målet er å bli selvforsynt med jord fra neste år. Jeg raker løv hos naboen, får alt gressklippet fra den andre naboen, komposterer alt matavfall og alt annet som er mulig å kompostere. Puh! Men gøy er det!!

    Gleder meg til å se mer av hagen!

  5. Ååh vad det händer hemma hos er!! Håller definitivt tummarna upp för att ni ska få lovet kirrat så fort som möjligt! Helt ljuvliga gångplattor, skulle gärna se såna i vår trädgård nån vacker dag! Lycka till med allt och alldeles härliga inspirerade bilder! Ha en skön kväll i ”sommar regnet”=doftar så 🙂

  6. Wow! Det ser ut som du har kul!
    Och huvuden rullar? I fantasin i alla fall… 😉
    Lycka till!

  7. Håller också tummarna för byggprojektet 🙂 Härliga tider vad här går undan..grisen blir säkert jättefin och gångplattorna är fina likaså brunnslocket 🙂 Ha en trevlig helg ute i trädgården om vädret det tillåter.

  8. Borgmästaren

    Vilken betong-iver! Man blir sugen att prova. Lite svårt verkar det… Fina gångplattor!

  9. gångplattorna är himla fina!!!

  10. Oj så spännande! Vi har också en del grejer på gång, och hade önskat oss vackert väder idag, men inte. Så männen får slita på ute i regnet. Jag däremot sitter inne och virkar idag! 😀

    Ha en fin helg!

    Kram Linda

  11. Å vad ni hinner m mycket!!! Ni har nog en så fin trädgård!!! O gillar dina runda betongplattor massor!!!
    Njut i vårsolen!

  12. Ja oj vad det händer, brunnshuset såg jättefint ut, och grisen vill vi se mer av! Och vilka gångplattor, och förstås gör du dem själv och köper inte bara färdiga och lägger ut, såå typiskt dig *ler*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *