Min stil

Så har jag tagit steget ut och blivit medlem av Fabriken – inspirationsfabriken där man hittar en massa inrednings- och pysselbloggar. Varje månad har Fabriken ett tema som man skall skriva ett inlägg om, och den här månaden råkar det vara ett som passar perfekt för mej som är ny Fabriksbloggare – Min Stil.

Min stil är egentligen ganska lätt att definiera med ett ord – billig! Vi har inte råd att köpa dyra möbler, så jag får använda min kreativitet i stället för att ändå skapa det jag vill ha, och det är verkligen ännu mer kul tycker jag! Det blir en utmaning att försöka fixa snygga saker med en snäv budget, och samtidigt är det helt rätt i tiden med ekologiskt tänk. Känns bra att ge redan existerande saker och ting ett lyft i stället för att köpa nytt.

Jag gillar att blanda gammalt och nytt. Nästan allt vi har i hemmet är antingen ärvt, köpt på loppis eller köpt på IKEA. När jag inreder håller jag koll så det blir den proportion av gammalt och nytt som jag vill ha, så om det känns att ett rum har alltföra många ”gamla” grejer försöker jag lägga till nåt sånt som känns ”nyare”, t ex fixa nån vägg på nåt annorlunda sätt eller beklä nån möbel i ett modernare tyg.

Vi bor i ett gammalt hus och jag gillar spänningen som uppstår i blandningen av gammalt och nytt. Jag har verkligen gått lös på väggarna –  vi hade inte råd att köpa dom tapeter som jag ville ha (dyr smak!) så jag fixade egna i stället. Sånt är mycket roligare tycker jag, och sen kan jag med gott samvete tapetsera om när jag tröttnar.

I mitt huvud inreder jag dramatiskt med mörka färger och enskilda gula inslag. I verkligheten blir det mycket ljusare och gladare och mer mönster. Typ såhär ser det ut när jag inreder i mitt huvud – och så ser det verkligen inte ut hemma hos oss!

Största delen av våra möbler och lampor och smågrejs är antingen ärvda eller köpta på loppis. Jag gillar att hitta nåt verkligt fynd, som den här lampan, och sen fixa om det så det passar till just vårt hem och känns nytt och fräscht samtidigt som det har en retro/gammal vibb.

Lampskärmar är lätta att göra själv, och här känner jag att jag precis som med väggarna verkligen kan ta ut svängarna.

Vi har sparat många pengar genom att återanvända gamla möbler. Jag har klätt om det mesta själv, men den gamla soffan var alltför krånglig så den hade vi att fixas om hos ett proffs. Den är vår dyraste möbel och den mest tongivande för vår inredning känner jag.

Framför allt så gillar jag att inreda med färger och mönster och allt sånt som gör mej glad. Retro-loppis-pyssel-stilen kanske man kunde kalla den.

5 Replies to “Min stil”

  1. Sarah

    Du är nog påhittig och fixar en massa fint hem till er! Och soffan den blev riktigt fin efter omdraperingen, som ny!!

    Reply
  2. Hanna

    Ditt hem är så du. Det finns säkert ingen annan i hela världen som har ett likadant. Du är unik. Dessutom tycker jag att du är så duktig då du verkligen gör det vad du har fantiserat om, vad det än må vara. För mig blir det oftast bara till fantasier.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *