Glas i inredningen

När  det gäller glas i inredningen så har vi inte många glasföremål stående framme – glasvaser och annat sånt går dåligt ihop med ungar som springer omkring. Men dom här två glasgrejerna plockar vi med glädje fram lite nu och då och njuter av:

Dom här jättefina munblåsta glasen fick vi av vår guddotter i julklapp. Dom dricker vi ur när vi vill lyxa till vardagen lite extra. Dom är gjorda enligt en medeltida förlaga, och det känns lite extra kul att tänka att några få privilegierade personer på medeltiden drack ur likadana glas då för många många år sedan.

Visste du förresten att för många mänskor smakar vin bättre när man dricker det ur fina glas? En stor del av vinupplevelsen är tydligen taktil, och en del är säkert psykologisk tänker jag. Detsamma lär gälla matupplevelsen, så det lönar sig att satsa på fin dukning och tända ljus – då smakar maten bättre. Sen kan man ju dra ner på vinkostnaden i stället och satsa på billiga vin – dom flesta känner ändå inte skillnaden på dyra och billiga vin, men ett fint glas – det känner dom flesta igen!

2 kommentarer

  1. Så sant som du sade det!!

  2. Håller med, glasföremål och barn är inte en bra kombination. Inte heller andra prydnadssaker på låg höjd, speciellt inte med barn som just lärt sig stå upp 🙂 Men dina glas är fina, kanske får dom stå i ert fina vitrinskåp så får du se en skymt av dem hela tiden i alla fall?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *