Idag hakar jag på ännu en utmaning – Anna-Lena frågade vad favoritsaken i hemmet är. Det var en lite knepig fråga först när jag tänkte på små föremål och sånt, har egentligen inte riktigt nån favoritsak eller möbel eller nåt sånt, men efter att lite ha tänkt efter (och frysit en stund) kom jag på min absoluta favoritsak just nu – vedspisen!

Vår vedspis, som jag gillar den!

Varje morgon eldar vi i den och njuter av hur värmen sprider sig i köket. Hela vintern har jag försökt lära mej laga mat på den, och underhållit ungarna och deras kompisar med att koka över vatten och spilla mat så det luktar bränt i hela köket. Ugnen har jag inte riktigt förstått mej på ännu. Jag torkade pumpakärnor i den, men dom blev ganska ojämnt gräddade så jag behöver öva lite mer. Tänkte torka lite banan åt hamstern, men glömde säga åt maken att dom var i ugnen så när jag tog ut dom ur ugnen var dom kruttorra, men kolsvarta. Så med ugnen behövs det lite övas.

Annars är vedspisen helt perfekt till att laga mat. Jag kokar pastavatten och steker pastasåser och kokar soppor och framförallt – kokar tevatten. Vi har hela tiden två tekannor stående på vedspisen, så det finns varmt vatten att ta av. Jag dricker ett par kannor te per dag (recept på mitt favoritte finns i det här inlägget), så det går åt en hel del tevatten, och resten av vattnet använder jag när jag diskar eller sköljer ur saker och ting.

Sen knastrar det så mysigt i bakgrunden också. Det behövs allt som gör livet lite mysigare just nu  tycker jag – minus 20 utomhus, brrrr!

4 kommentarer

  1. Stor mysfaktor på vedspis…jag saknar en nu kan jag säga…sitter här och huttrar men raggsockorna har åkt på! å så fint det är hos dig..fantiserar om en fika i ditt fina kök.

  2. Åh, vad mysigt med vedspis! Den ger säkert en härlig värme nu när det är så här kallt ute! Kul att du ville vara med i utmaningen 🙂

  3. älskar också vår vedspis… även om vår nyinsatta kamin just nu står för den högsta mysfaktorn. Min man är manisk med att laga met på och i vedspisen, det är inte okej att använda vanliga spisen om elden är igång! Och oftast lyckas han väldigt bra…! Smart ide det där med tekannorna!

  4. Pingback:Bokstavsfavoriter | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *