Vad väggarna gömde

Det är lite extra kul med ett gammalt hus tycker jag när man hittar tapetrester och  tidningsurklipp och annat skoj när man river (mindre roligt när man hittar otrevliga överraskningar, men dom tänker vi inte på!)

Förr vågade man verkligen satsa på färg ibland!

Det blir genast lättare att tidsbestämma olika renoveringar när man hittar tidningar med datum

Synd att det är så svårt att hitta sån här tapeter igen! eller i varje fall dyrt.

Själv har jag gömt en dagstidning från när Obama blev president i en av väggarna. Skall också göra en bok om vårt hus har jag tänkt, så nästa ägare får lite mer kunskap om huset med sig. Vi själva vet inte så mycket om vårt hus än så länge, men vi försöker skriva ner det vi vet och försöker intervjua sådana som bott här i huset tidigare. Känns lite kul att bo i ett hus med historia, här har bott en hel del mänskor i vårt hus före oss och vi är bara en länk i kedjan!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 Replies to “Vad väggarna gömde”

 1. Sarah

  Jo, det är nog skoj att hitta det ena och det andra lager på lager. Sånt hittade vi också när vi renoverade i lägenheten i åbo som var från 1905. Den här andra gången slapp vi ju riva…

  Reply
 2. Åsa

  Det är verkligen kul då man hittar gamla tapeter och tidningar. Vi har också hittat olika tapeter i vårt hus =). Sådan fin gammal tapet finns nog att få tag i och de var inte så dyra som man kunde tro. Mycket billigare än t.ex. Sandbers tapeter. De finns att få i Praktia och tre små rum. Gå dit och kolla.

  Reply
 3. Rebeccas DIY

  Åh vad det låter spännande, jag bara älskar såna saker! Tidningarna är nästan det bästa och vad härligt att du också bidrar till framtida skattletare med en tidning från vår tid.

  Reply
 4. Klara

  Vi upptäckte att väggarna inne i vårt långa vindsutrymme var tapetserade med tidningar från tidigare delen av 1900-talet. Det var fint på sitt egna lilla vis, trots de gulnande bladen, så vi lät dem sitta kvar:)

  Reply
 5. Becka

  Superintressant med sådana gamla väggar, både de gamla tidningarna och tapeterna, som att gräva efter en skatt!

  Reply
 6. Pyssel på Torp

  Ingen spackling där inte. I vårt förra hus hittade vi också gamla tapeter direkt på timmerstommen. De hjälpte oss att datera huset som vi inte hade byggår på. Vi hade trott 1930-tal, med tanke på formen och fönstren, men upptäckte att det var 1850-tal i grunden, och sedan ombyggt. Nu bor vi också i ett gammalt hus utan känt byggår, men vi har inte behövt renovera något. Kanske dax att riva ner lite tapeter. 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *