Julrester & nyårsbörjan

Hemma hos oss råder det fortfarande jul. Det gjorde det tidigare alltid fram till tjugondag Knut (när vi bodde i Köpenhamn tyckte våra danska grannar alltid vi var konstiga som inte städade undan julen innan nyår!), men jag har mer och mer förkortat julen  – trettondagen kommer sådär lägligt att man har en ledig dag utan några inspikade program, så då brukar det passa bra att slänga ut julen.

I matsalen hänger girlanger av lärkträkottar. Så fina kottar! jag fick så fina kvistar av mina föräldrar och så många att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av dom, så jag gjorde girlanger.

Dom får nog hänga uppe ett bra tag ännu har jag tänkt.

Julbordsdekorationen har blivit en nyårsdekoration – vi plockade bort namnlapparna från björkstjärnorna och har lagt dom på silverskogen och mossan, och plockat bort tomtarna och svamparna.

 

Vi provar nyårshattar mellan verserna. Sånt är kul!

Och stjärnorna hänger med – dom passar lika bra på jul som nyår tycker jag!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Jag har en fråga gällande hamapärlor. Vilken sorts papper använder man som strykpapper? Köpte hamapärlor till sonen men inga papper följde med förpackningen. Kan man använda vanligt smörpapper? Det är ju inte fett i alla fall. Tackar på förhand och ha ett fridfullt nytt år.

  2. Hoppas ni får en härlig nyårsafton! Kramar och gott nytt år!

  3. Du är allt en stjärna du! gott nytt år!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *