Faster, Alice, skynda på! + lite annat

För ett tag sen tipsade Alegni om Faster Alice, en finsk webbshop som säljer bland annat washi-tejp, fina kuvert och silikonformar.

Jag satte in en beställning och vips fick vi hem ett fint rosa kuvert (mailingbag)  med försändelser! Maken trodde att webbshoppen hette ”Faster, Alice!” på engelska (snabbare, Alice!) när paketet kom så snabbt hem 🙂

Kolla vad fint hon hade fixat med en liten hama-pärla på räkningen! (Var det du, Lena som packar paket på Packit? Jag  blev jätteglad! ) Kuvertet var så fint det också, dom säljer såna också, mailingbags heter dom. Inte alltid man får så här fina räkningar och paket när man köper nåt på nätet! 🙂

Jag göt en massa initialer i gips. Har tänkt fixa en tavla med alla våra initialer. Sen tänker jag använda silikonformerna till födelsedagar och annat. Barnen blir säkert glada över lite chokladmousse i sina egna initialer, och jag och maken också är jag ganska säker på!

 

Sen en annan grej – jag testade att göra sockerskrubb med kakao som  Eva tipsade. Det funkade lika bra som citron, och doftar gott det också!

Och nej, det blir inte alls flottigt och kladdigt efteråt – när man är i badet eller duschen så tar kroppen lättare upp oljan pga värmen, förklarade maken, så huden känns inte alls flottig, utan bara skön och smidig efteråt.

Sandra har förresten ett jättebra tips om badmjölk på sin blogg. Gå dit och kolla!

Håller äntligen på att bli klar med pläden jag började virka ifjol. Har haft en paus på närmare ett halvår, men nu är den nästan klar! återstår att sy ihop alla blommor, och av nån anledning tycks det vara det moment som jag mest drar ut på… Nå, men snart är den klar så mina stackars barn slipper frysa om morgonen! 🙂

8 kommentarer

  1. Nejmen va glad jag blir! Superbra start på den nya veckan 🙂
    Va snyggt det blev i gips!!

    Det var en telefonförsäljare som ringde för en tid sedan och frågade om det är Faaaster Älis. Jag hade svårt att hålla mig för skratt. Namnet är egentligen en kombination av mitt andra namn + att jag är stolt faster till en fin 6-åring. Men ju mer jag tänker på den engelska varianten, desto bättre känns den. Eftersom det här med snabba leveranser är nåt jag försökt satsa på, så får kunderna gärna uttala och uppfatta det som Faaaster 🙂

    Önskar dig en riktigt bra dag!

  2. det händer mycket hos er under en helg! här hände inget i går, annat än att jag satt med en näsduk (rättare sagt tusen olika näsdukar) fast i ansiktet hela dagen, men bättre lycka en annan dag. (eller jo, jag lagade ju sushi, med gummihandskar på händerna, och det var nog inte det lättaste, ska jag tala om).
    fina försändelser från faster alice!

  3. Jösses människa, så duktig du är på att pyssla med allt möjligt! Jag undrar om du sover alls…

    Ha en fin start på den första adventveckan!

    Kram
    Sari från Puumuli

  4. Åh, nu är jag spänd på filten, jag med. Det värst är väl att det kanske kommer att gå åt tre stycken om den första faller i smaken? (För det är väl 3 barn….?)

  5. Verkar vara en kul butik – ska kolla den efter mammaledigheten, vågar inte före det 🙂 Kul med mera spa-idéer!

  6. Vilken underbar butik! Bokstäverna är ju jättefina.

    Och den där filten, oj vad jag ser fram emot att se hur den blir. Jag fullkomligt älskar mormorsrutor!

    Ha en fortsatt fin vecka! Kram

  7. Den pläden ser jag fram emot att få se en bild på sen när den är färdig,
    den blir riktigt ”Nettig” har jag på känn ; )

  8. Pingback:Ny sponsor – Happy Monday! | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *