Allium & stäpplilja

Jag gillar allium jättemycket. Gillar att dom höjer sig över alla andra blommor och är perfekta små klot som svävar i luften. När blommorna har blommat ut bildas det massor av frön som välvilligt blir till nya plantor. Har ingen aning hur lång tid det tar för ett frö att bli till en stor allium, men jag har ivrigt gått igång med projektet!

Stäppliljorna blommar för första gången. Dom här stäppliljorna härstammar ursprungligen från några frön som min morfar fick tag på i en botanisk trädgård för många decennier sedan. Stäppliljor hör liksom lite ihop med min morfar tycker jag, så för mej är det här en riktigt nostalgisk blomma 🙂

Fin och ståtlig den också, precis som alliumen, men dom här fröna är lite mer knepiga att få att gro. Hoppas det blir många frön så jag har många frön att testa med.

5 kommentarer

  1. Vilka vackra blommor du har i din trädgård! Och så mycket fint du pysslar på med!

    Hoppas du haft en skön helg!

    Linda

  2. Du har så vackra bilder från er gård. Man blir så sugen på att skaffa likadana blommor… Och Allum ska jag komma ihåg nästa gång jag planerar att skaffa nya frön eller plantor.

  3. Kära Ninette. Jag säger inget om dina blommor för jag vet ju inget om blommor..(fina är de!) men jag kollade ditt förra inlägg och blev så förstummad- ert hus… jag måste ju snart komma o se det live!! Sååå fint!!

  4. Håller med dom andra…härlig trädgård och härligt hus än en gång. Alliumen är verkligen jättevacker 🙂

  5. Pingback:Hos min mormor | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *