Meditation och Mindfulness för barn

Alltså jag har blivit så van att det inte kommer kommentarer på bloggen, så när det väl dyker upp ett par så märker jag det först långt senare! Förlåt jättemycket!

Katarina frågade:

Hej Skulle gärna höra mer om det som barnen lyssnar på. Försöker hitta något till mig och min tvååring men har ännu inte hittat rätt.

Våra barn börjar vara rätt så stora, så för deras del går det bra med program på engelska, så vi brukar lägga på appen Calm och deras barnprogram. De har jättebra intro till meditation för barn och en massa sagor och fina ljud att lyssna på när man ska sova. Men jag vet inte hur mycket en tvååring får ut av det! Våra 11-15-åringar får däremot mycket ut av deras program.

Själv använder jag inte längre appen för just meditation – i stället kör jag en variant av Z-tekniken och Light Watkins-teknik, vedisk metitation med mantra. Det känns jätteskönt i kroppen efteråt! Jag försöker lära ut det här åt barnen, men de är inte där ännu så vi kör mindfulness-meditation med dom, dvs det som dom lär ut i Calm. Vi brukar också använda oss av Loving Kindness-meditationerna från just den appen – de fungerar bra för stora och små. Och på kvällarna somnar jag ibland till deras Pink noise eller vågbrus.

Det finns en hel del appar därute för dem som vill testa på meditation och som inte känner sig hågade att bara ge sig ut i det och DIY:a det! (bästa sättet enligt mej 🙂 ) Förutom Calm är det många som använder sig av Headspace och är nöjda, eller 10% happier.

Framför allt är det där med mindfulness och att andas medvetet nånting som man kan lära sig själv och sina barn, och som jag önskar vi hade börjat med tidigare. Man kan lära redan riktigt små barn att andas rätt! Det kan ha en stor effekt i deras liv. Och ditt också! Så – ut och andas frisk luft och glädje!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *