Eget rosenvatten

Här hos oss gillar vi att ta tillvara saker och ting, och när äldsta sonen fick rosor till sin konfirmation passade jag på att göra eget rosenvatten av dem.

Vackra färger på de här rosorna! De doftade så gott och det gör rosenvattnet också.

Jag lade rosenbladen i en kastrull och täckte dem med vatten. Jag lät vattnet koka upp med lock på och lät det sjuda tills rosorna började se vissna ut.  Innan rosorna hann koka alltför länge (man lär sig av sina misstag! Jag har kokat rosor för länge förut och då blir dom bruna och vattnet doftar inte alls gott) tog jag kastrullen av värmen och lät svalna. Rosornas eteriska oljor samlas i kastrulllocket så det är där själva guldet finns, så jag lät kondensen från locket rinna tillbaka ner i vattnet igen.

Jag hällde rosenvattnet i en mörk flaska så att det håller längre. Vi har i rosenvatten i badvattnet, men det går också att använda som ansiktsvatten.

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *