Det växer i växthuset

Dom övervintrande pelargonerna börjar ha fullt med skott nu. Ska bli kul att se vilka färger som har överlevt – jag minns knappt hurdana dom såg ut ifjol ens.

Dom hängande jordgubbarna skjuter i höjden och riktigt frodas.

Titta – jordgubbsblomma på gång!

Steviaplantorna växer fint

flitiga lisorna har redan börjat blomma

Jag har precis flyttat ut en låda med zinnia. Jag älskar zinnia, helt klart en av mina favoriter! och lite sådär tantblomma, lite som en dahlia eller nåt.

Stevian mår så bra att den till och med blommar

utanför växthuset står mina nya vinbärsbuskar och har blommor även dom. Rabattkanten är gjord av gamla tegel som vi inte hade användning för, så jag tog och använde dom till kantstenar i stället!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. Tänk om man hade ett växthus ändå! Fast då måste man kanske kunna se till det dagligen också, och inte bara på helgerna?

    • Tant Ninette

      typ, jo!

      • Tant Ninette

        jag är så knäpp så jag älskar att vattna i växthuset – annars är det nog ingen point, ifall man inte har ett bevattningssystem. Såna system är super för såna som glömmer att vattna ibland – man kan resa bort t o m en vecka o plantorna blir ändå vattnade!

  2. Oj så många nan… det är det där jag inte begriper hur man kan komma ihåg alla namn…

    • Tant Ninette

      det går nog sen när man lusläst frökataloger ett antal år och dagdrömt och funderat på sorter hit och dit. Sen fastnar det på nåt sätt! du ska nog också lära dig sen ifall du blir intresserad. Men annars finns det ju alltid google och en massa trädgårdsforum, om man inte känner för att själv hålla koll på alla namn 🙂

  3. Det måste verkligen vara underbart med ett sånt där växthus om man är en sån trädgårds- & växtnörd som du är! ; ) Jag riktigt känner lukten innifrån växthuset ända hit, fuktigt, jord o.sv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *