För två år sen, men det känns som längre än så!

För två år sen började pappa och jag arbetet med att göra om det felbyggda badrummet och de små sidorummen till ett lyxigt spa och ett arbetsrum åt mig.

Oj, vad det dammade! Men det var jätteroligt. Det var skoj att se vad som fanns under ytorna och det var jättekul att bygga upp allting på nytt, men nu så som vi ville ha det.

Det här rummet har byggts om många gånger under åren. Från början var här antagligen en liten stuga och man gick ut genom dörren som fanns där som fönstret till höger på bilden finns nu. Vi bor ungefär ett stenkast från kyrkan, kanske var det här en stuga där folk kom och bytte om till finkläder innan de besökte söndagskyrkan? På de här väggarna hittade vi fina gamla tapetrester på sina ställen, från cirka 1850.

Nuförtiden ser det lite annorlunda ut! Jag gjorde egna tapeter till den här väggen och blandade in några gamla tapetrester bland de nya pappren.

Men resten av tapeterna finns kvar under väggskivorna så kommande generationer som renoverar ska få sig en fin överraskning de med.

Tänk att det såg ut såhär för bara två år sen! Det känns jätteskönt att ha renoverat hela huset och nu veta att elen och vattnet är draget som de ska (och inte olagligt som tidigare).

Det här var en gång någons kök. Undrar hur många som har suttit här och sett ut genom fönstren och tittat på människorna som går förbi? Nu är det vår tur.

Här trivs jag bra med min kopp te och alla mina pyssel.  Och det gör övriga familjen och vänner också! Ända sedan rummet blev färdigt så har det här rummet blivit mer och mer vårt vardagsrum.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Så fantastiskt fint ett slit har slutat! Jag är gravt avundsjuk! Förstår att ni trivs bra i rummet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *