Fastlagssöndag – det bor ett par förrädare hos oss!

Den senaste tiden har det precis som alla år den här tiden varit en debatt om vad en riktig fastlagsbulle egentligen är (för så heter det ju! Inte semla – eller hur, skåningar?!).

Och det borde ju inte vara debatt alls, för svaret är ju så självklart! En fastlagsbulle är en bulle som innehåller grädde och mandelmassa! Punkt. Inte något annat. Om man då inte är typ finskspråkig, norsk eller dansk typ, men dom är ju riktiga hedningar när det gäller fastlagsbullar så dom räknas inte tycker jag…!

Och så visade det sig att det bor två förrädare hos oss, för dom vägrar äta sina fastlagsbullar om dom inte får sylt!

”Men mamma, vi är inte ens riktiga finnar/finlandssvenskar – vi är ju sydafrikaner!” så dom tycker tydligen att dom får göra som dom vill, dom, dom… ja, jag kommer inte på rätt ord, blir så upprörd! (och praktiskt och bra att ha flera medborgarskap när det blir såna här debatter! Då kan man själv välja vilket land man vill heja på just då)

En riktig fastlagsbulle innehåller: riven mandelmassa blandad med grädde och kråmet från bullen. Och smakar alldeles gudomligt, speciellt om den är nybakad av pappan!

(inbillar jag mej, för jag äter inte sånt – men jag har nog åsikter ändå!)

Pikachu håller med mej!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. Haha, ÄLSKAR deras kommentar! De kommer säkert vara med och skapa någon ny sorts semla som slår stort. För klart man får göra som det passar en.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *