Husmålning igen

Igår skrapade maken vidare på huset. Fick besök av en väninna som berättade att den där herrgården som nyligen brann ner här i Finland kanske hade brunnit pga en speedheater eller varmluftspistol som tänt eld på nåt i huset, så nu ska jag definitivt vara försiktigare med dom verktygen! Tänk ändå, att äntligen renovera klart sitt hus och så brinner det ner på grund av nån sån dum grej. Som tur är är största delen av huset redan skrapad, och resten kan skrapas utan hjälpmedel (färgen på baksidan av huset flagnar bara man tittar på den).

Vi målar huset med Uulas petrololjefärg i färgerna Jäkälä (lav, ljus grågrön nyans) och Helmi (pärla, den vita nyansen). Färgen är lätt att arbeta med, mycket lättare än t ex linoljefärg (men den innehåller linolja och doftar lika härligt!), täcker också väldigt bra tycker jag, fast vissa ställen behöver jag måla två gånger.

Vi har hela fyra dörrar i vårt hus, men endast två som går att använda. Tidigare bestod det här huset av fyra lägenheter och bakom dom två dörrarna i mitten gick två trappor upp till övre våningen.  Den gröna dörren till vänster är vår huvuddörr, och till höger om bilden finns ännu en grön dörr som är vår grovingång.

Vårt hus byggdes om till en enda stor lägenhet för snart 40 år sedan. Fram tills dess bodde här många många familjer. Vårt sovrum var en lägenhet i sig, lite kul att tänka på ibland!

Det är så härligt att äntligen få huset målat! Alla dom fina detaljerna framträder så mycket bättre, och nu kan också andra mänskor se varför vi köpte huset i stället för att stirra sig blinda på alla skavanker 🙂 Från kråkslott till drömvilla, med bara några penseldrag!

4 kommentarer

  1. Åh, det blir så fantastiskt fint! Nu tror ju jag att du faktiskt är väldigt försiktig med dina verktyg, men samma sak hände ett par här där jag bor. Riktigt tråkigt. Men nu verkar ju det mesta vara gjort och det blir SÅ bra.
    Keep up the good work
    Sarah

  2. Blir så finfint! 🙂 Ni är duktiga!

  3. Vilket otroligt vackert hus ni har! I bästa villa villekullastil. Vilken lycka att få renovera upp det. Bra jobbat! Fina växter verkar ni ha också : )
    Kram

  4. Från kråkslott till drömvilla….så sant så sant..:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *