Halleluja! Köket är städat (med bästa kökshjälpen ever!)

Jag har lyssnat en hel del på Leonard Cohens sång Hallelujah, både hans version och alla möjliga covers, och fick ett eget Halleluja-ögonblick för några dar sen

Barnen hjälpte mej helt frivilligt att städa alla köksskåpen! Halleluja, säger jag, i Leonard Cohens mening.

För han hade nämligen en tanke bakom att använda just ordet Halleluja, som fungerar både om man är religiös eller sekulär.

Halleluja – prisa herren – för att man lever. För att det känns. För att man finns. Att plötsligt tro på livet igen och att det finns en mening med det.

imgp3929

Jag fick en dos julstämning av kökslådestädningen – tänk dig själv: två timmars städning tillsammans med ungar som inte protesterar eller nåt, utan i stället sjunger med i julsånger och radar fram byttor och pastapaket och mystiska köksmaskiner och torkar av lådorna och sätter allt tillbaks igen! Utan att ens gräla.

Det om något ger en Halleluja-känsla tycker jag!

En riktig stjärnstund, som åtminstone jag kommer att bli varm av långt efter att kökslådorna är röriga igen. Mina barns barndomsminne om hur dom den där ena gången städade alla kökslådorna tillsammans med mamma och sjöng julsånger. Det ligger i samma minneslåda som minnet av den där dagen då dom städade köksgolvet på pippi-vis (i bara underbyxorna gled dom kring i såpa!).

Vem har sagt att städning behöver vara tråkigt?!

imgp3924

P.S. Cohens Hallelujah-sång har en rätt så intressant historia

P.P.S. Jag har lärt mig spela några ukulele-ackord! Jippii – nu kan jag själv spela Hallelujah här hemma och låtsas vara en billig Jeff Buckley-kopia på nån karaokebar! Bästa Hallelujah-versionen är min och barnens har jag kommit fram till!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *