Kristyr till pepparkakshus

Jag får ofta frågan (nu senast av Alice!) hur jag gör kristyr och har för länge sen skrivit ett blogginlägg om det. Det är kanske lite svårt att se exakt hur konsistensen är på kristyren på bilderna, så med barnens hjälp gjorde jag ett par videon idag när vi vispade kristyr.


Jag brukar använda mig av ca 4 äggvitor och minst 500 g florsocker. Den här gången gick det åt minst en dl mer, men det beror på hur styv kristyr man vill ha. Jag var ok med halvstyv den här gången, men ibland har jag styvare om jag t ex ska spritsa fina dekorationer som genast behöver bli styva (t ex julgranar) och ibland mer rinnig (om jag ska fylla en pepparkaka eller en husvägg med kristyr).

Vad jag spritsade idag – det får du se en annan dag när jag har lyckats plåta pepparkakshuset! En liten glimt av det finns i videon ovan – i år blev det tydligen ett riktigt kawaii pepparkakshus! Ingen aning om varför, det bara bidde så!

ninettebahne1 ninettebahne2

ninettebahne3

Fler inlägg om pepparkakshus hittar du här på bloggen under pepparkakshus!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Vilka vackra pepparkakshus ?

  2. Tack för ditt svar ! ? och superbra videor ! Får testa mig fram med styvheten så ska vi hoppas det blir till något ? knappast i närheten till dina fina skapelser men ett litet hus ska jag försöka få till ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *