Sampling

Det här är nåt av det roligaste jag gjort på länge – sampling! Jag behövde en idé till julklappar åt far- och morföräldrarna och Tantekrea tipsade om sampling.

Det är lätt som en plätt. Man tar några bilder som man gillar, mixtrar lite med dom i photoshop och så skriver man ut dom i en laserprinter (spegelvänd bilderna innan!). Så tar man nånting som man vill överföra bilderna på, i det här fallet en bit fanér som jag först hade grundmålat vit, och så har man på massor av decoupage-lim. Man trycker noggrant fast bilden på underlaget och låter det torka. Följande dag fuktar man pappret och gnuggar bort det från tavlan. Så på med ett lager lack, och vips så har man ett fint litet konstverk som man har tillverkat själv!

8 kommentarer

 1. Uskomatonta! Hienoja ovat! Ei onnistu mustesuihkuprintterillä..?

 2. Tant Ninette

  Jag har inte testat själv, men enligt vad jag har läst så funkar det inte med en sån printer… Däremot borde det funka bra med kopierade bilder, så om du har möjlighet att kopiera foton i en vanlig kopieringsapparat så borde det funka!

 3. Kiitti – pitää kokeilla niin! 🙂

 4. Pingback:Dags att fylla upp väggarna lite grann | Tedags hos Tant Ninette

 5. Pingback:Ännu en marmortavla | Tedags hos Tant Ninette

 6. Häftigt! Både detta och marmorbilden. Men jag förstår inte hur du gör och länken till panduro verkar inaktuell. Hurdå gnugga bort pappret? Försvinner inte bilden då? Eller använder du något speciellt material och inte bara vanligt utskrift/kopieringspapper? Hoppas du vill svara, eller göra ett nytt konstverk och blogga om det steg för steg 🙂

  • Tant Ninette

   tack för att du sa till om länken! skall se om jag hittar nån nyare länk. Pappret försvinner, men bilden blir kvar! och det är helt vanligt papper, jepp, men man måste skriva ut det med en laserprinter för att det skall funka. Bra idé med steg för steg och ett nytt alster – har redan länge tänkt att jag borde göra fler såna här tavlor, så den rycker högre upp på att göra-listan! 🙂

   • Vad häftigt! Decoupagelim har jag ju så det är ju bara att köra igång tännte jag skriva men insåg sen att min skrivare är inne i en kinkig period. Avhjälps förhoppningsvis och två veckor då prata-med-maskiner-kompisen kommer på besök 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *