Måla egen rutig tapet DIY

jag tänkte visa för dej lite mer om hur det gick till när jag gjorde min rutiga tantiga tapet 🙂 Rutigt = tantigt i mitt värld, men det blir lite med en twist när man gör det med såna här färger tycker jag. Maken associerar till Mad Men när vi har olikfärgade väggar och en rutig vägg – såna associationer gillar jag!

Så här såg vårt sovrum ut när vi köpte huset. Vi rev allt utom en liten bit av taket, och byggde sen upp allt på nytt. Allt målades vitt och sen vi flyttade in har vi levt med vårt vita sovrum tills vi nu äntligen hade tid och möjlighet att måla om sovrummet.

Jag började med att köpa en 2,75 liters hink med lila målfärg och en hel massa tejprullar – det gick åt en hel del tejp kan jag berätta!

Jag började med att blanda lite lila och vitt och måla på väggarna där jag ville ha ränder. Sen tejpade jag över där jag ville ha ränderna. Inte det smartaste – det skulle ha varit smartare att måla över hela väggen med bottenfärgen och sen måla över ränderna en och en, men när jag började projektet hade jag svårt att visualisera hur det skulle bli så jag jobbade fram mönstret under arbetets gång.

Jag tejpade förresten ganska mycket på högt – vårt hus är så snett och vint och jag använder det som ursäkt att göra allt på högt om jag bara kan 🙂 Annars skulle jag nog ännu idag hålla på och måla och greja. Men vill man ha alldeles spikraka kanter så lönar det sig säkert att använda sig av vattenpass tänker jag.

Så var det dags för nästan svarta mörklila ränder.

Jag drog bort tejpen och ränderna blev inte alls så skarpa som jag hade velat. Dessutom behövdes det fler ränder. Jag suckade en stund, och sen satte jag igång och tejpade upp fler ränder. Dom här ränderna målade jag med lila+vitt+grått så dom blev en lite annorlunda nyans än dom  rosa  ränderna.

Efter det fixade jag om alla andra ränder. Tejpade runt dom en i taget och målade. Och såg på kungligt bröllop mellan verserna 🙂

Tog mej en titt på verket, och det var alltför mycket rosa tyckte jag. Jag kom fram till att det behövdes gult, så jag målade över en del av dom rosa ränderna med gult.

Sen efter två veckor av tejpande och målande så var det äntligen färdigt!

Oj, vad glad jag är över min rutiga vägg! Vårt sovrum är så jättemycket mer mysigt nu. Det känns som ett rum som vi är glada över att bo i, med en sån där lagom mix av nytt och gammalt som vi gillar. Härligt!

12 kommentarer

  1. Helt sjuuuukt mycket jobb, att du orkade,
    sånt där pillande och ”kråtande” skulle jag bara bli arg åt! ; )

  2. JAg har sagt det förut och jag säger det igen – väggen är fantastisk! Vilket tålamod du har!
    När vi flyttade in i vårt hus för 13 år sedan pimpade jag våra mörkläggningsgardiner genom att måla ränder i samma färg som rummets väggar och med en avvikande färg. I sovrummet hade vi röda väggar då och gardinerna hade röda och limegröna ränder 😉

    Kraam Lotten

  3. Men WOW vad snyggt! Kan knappt fatta att du målat det där, det ser så spikrakt och perfekt ut! Snygga färger också. Jag är imponerad!!! 🙂

    Kram

  4. Lika snyggt live som på bild- jag är fortfarande lika imponerad!!

  5. Åsa Gottberg

    Hej, verkligen fin vägg. Blir otroligt imponerad och inspirerad. Renoverar också hus så kanske jag någon gång får åt mig målat en liknande vägg…

    Hälsar småkusse i Ekenäs

  6. Vilket tålamodskrävande jobb alltså..Men så blev det oxå hur snyggt som helst!!!

  7. Otroligt bra och så fint det blev! Jätte snyggt! Vilken skillnad också i sovrummet.. wow .-)

  8. Pingback:Vårt rutiga sovrum | Tedags hos Tant Ninette

  9. Jisses vilket jobb med den väggen! Men skitsnygg och garanterat originell! I like.

  10. Nämen otroligt vilken vägg du fått till stånd! Är verkligen imponerad Ninette!

    Hanna

  11. Pingback:Sovrummet | Tedags hos Tant Ninette

  12. Pingback:Sovrumstitt | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *