Vårt rutiga sovrum

Äntligen är sovrummet färdigmålat! Till den här väggen gick det åt en och annan tejprulle kan jag berätta. Men nu är den äntligen klar!

Vi har bott i vårt vita sovrum sen vi flyttade in, och var så gruvligt trötta på det. Hade en idé om ett ljusblått-turkost sovrum, men färgen kändes inte alls särskilt mysig på kvällarna, så en kväll när vi satt och snackade kom vi på rätt färg för just oss – aubergine.

Jag ville ha en rutig vägg, så jag tänkte att det här fixar jag själv, för auberginefärgade rutiga tapeter är himla svåra att hitta och så kostar dom skjortan. Sagt och gjort, jag köpte en massa tejprullar och gick igång. I mitten av projektet höll jag på att  ge upp för det var inte alls så lätt som jag hade tänkt mej, men nu när jag äntligen är klar är jag nöjd att jag inte gav mej.

Rummet höll på att bli alltför rosa och lila i ett skede så jag målade några ränder gula och det lyfte genast mönstret. Sen skulle övriga väggar målas och jag funderade och funderade och funderade på vad som skulle passa just oss. Rosa gick bort, det blev alltför mycket rosa för min smak. Den lila färgen var alltför mörk, och grått (dom minsta ränderna är gråa) sovrum hade vi tidigare så det ville jag inte den här gången. Så jag tänkte vad vill vi ha för stämning i vårt hus och tänkte – retro – sommarstuga – olikfärgade väggar såklart! Använde mej av samma turkosblåa färg som vi har på väggarna i matsalen, men här i kombination med lila så ser den helt annorlunda ut.

En vägg blev lite väl ljusblå, det blev liksom för mycket av det ljusblåa och för mycket fondvägg över den rutiga väggen, så jag målade den lilla väggstumpen en ljusare nyans av lila.

Jag har sytt överkast till sängen och alla tyger till den är tyg som jag har återanvänt och färgat. Har lagt tyg som jag köpte i tygaffären ovanpå kuddarna i sängen. Dom skall sys och fixas och virkas, sen är sängen också klar. På väggen till höger om sängen skall vi fixa till några tavelhyllor eller liknande. Och så skall alla taklister på plats. Men sen, sen är  vårt sovrum äntligen klart!

Nu känns det mer som vårt eget sovrum och inte någon annans, härligt!

P.S. Hur jag gjorde den här rutiga väggen berättar jag mer om i det här inlägget

16 kommentarer

  1. Du är helt galen! (sagt med ett imponerat, positivt tonfall!!) Wow! Snyggt, och vilket jobb! Skulle gärna se en nårot närmare bild också, för att få koll på mönstret.

    Nu blev jag ännu en gång inspirerad, borde göra något ”mer” med barnrummen…

  2. Vilket otroligt jobb och vilken otroligt snygg vägg! WOW!!

  3. Åååh Nette, så alldeles alldeles unnnderbart,
    jag äääälskar sådana där lila mörka färger *njuter* Härligt!

  4. Det där är färgkombinationer jag älskar, men i ett sovrumm så tror jag inte jag skulle lägga som. . . Men visserligen har vi en lila-mörkröd kombo i vårt sovrum, men inte RUtig. . .

  5. Å herre min skapare, vilket jobb!! Men riktigt snyggt blev det, det gula i mönstret förhöjer verkligen det lila! Heja dig att du inte gav upp 🙂

  6. Du är nog en människa med en ängels tålamod du… Men det blev ju bara så himla fint! jag är verkligen imponerad!!

  7. Men gud!!! Jag tror jag smäller av! Detta var något bland det mest imponerande jag någonsin har sett. Vad snyggt, varma sköna färger i sovrummet. Tid, tålamod – det måste vara ledord hos Dig.
    Bra gjort. Tack för all inspiration du delar med dig av.
    Sarah.
    P.S Vi har en utlottning av ullgarn på vår blogg för tillfället, det kanske kan vara något för dig att hitta på något med.

  8. Jag blir stum av beundran! Såå fint, läckert, coolt och alldeles underbart! Där bleknar mina sovrumsplaner i jämförelse 😉 Bra jobbat!

    Kraam Lotten

  9. WOW! Helt otroligt häftigt o fint!!! O vilket tålamod du måste ha! Beundrar! O tack för att du delar med dig, det inspirerar (även om jag aldrig skulle våga mig på ngt dylikt)! Kram

  10. Jaa..verkligen, håller med alla ovanstående. Du är nog så otroligt händig och konstnärlig. Det gula gör verkligen susen. Det är som från en inredningstidning, helt underbart 🙂

  11. Uskomaton työ! Hieno tuli!

  12. Caroline

    SNYGGT!

  13. Ett stort GRATTIS till dej min kära dotter för den fina väggen, den blev ju sååå snygg
    Kramelikram!

  14. Halloj,vilken härlig blogg du har,jag hittade den precis…;) Å du jag älskar din rutiga vägg nu fick jag verkligen inspiration,för jag ska göra om en vägg i både hall och sovrum…Å som dig så så gillar jag olika färger…:))
    Ha en bra dag å tack för inspirationen!!!
    KRAM/Annelie

  15. Pingback:Nya kokboken med kungliga recept (bland annat) | Tedags hos Tant Ninette

  16. Pingback:Coola tanter: Iris Apfel | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *