Fars dag

003 (3)

Jag är hustru till en far och dotter till en annan. Jag hade också en annan far i mitt liv när jag växte upp, min morfar, och det är alla ni tre fäder som jag vill hylla en dag som idag – Fars dag.
Ni har funnits i mitt liv på olika sätt, ibland mer ibland mindre. Jag har grälat med er alla tre, jag har sagt till er vad jag vill ha av er och jag har fått det. Ni är alla fantastiska pappor, inte perfekta och det är det som är det bästa, för ingen skulle stå ut med att ha en perfekt förälder.

Precis som jag och alla andra har ni fel och brister, men ni vet om det och ni jobbar på det och det är det som gör er fantastiska. Det är det som gör att man blir en perfekt förälder – att man är villig att jobba på det.
Förälder är inte något man är, det är något man gör.
Till min pappa som jag såg på månen med, min man som läser böcker för sina barn. Min morfar som jag älskade.
Jag lever inte alls ett sånt liv som jag trodde jag skulle leva när jag träffade er tre. Jag trodde att jag alltid skulle vara så god och snäll som morfar ville att jag skulle vara. Intelligent och målmedveten och en ledare som min pappa. En del av ett jämlikt partnerskap med min man där vi båda fick utveckla oss precis som vi själva ville och en orubblig lojalitet.
Det gick inte som jag hade tänkt mej, men allting är ändå bättre på nåt sätt för att ni finns och har funnits i mitt liv! Det gör inget att jag inte alltid är så snäll eller smart eller ens jämlik – ni finns där ändå i vått och torrt för er defekta dotter, dotterdotter och maka, och det är jag så glad för!
Älskar er, pappa och N! Och morfar- du är fortfarande lika saknad som för snart tjugoen år sedan, hälsningar Nette som en gång tyckte du var den snällaste jätten som fanns i hela världen

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *