Städtankar – jag tänker sluta med såna!

Här sitter jag i mitt arbetsrum – det enda rum i huset som jag inte blir irriterad på om det är rörigt!

Vilket är lite ironiskt på nåt sätt för jag har hela tiden haft svårt att koncentrera mej när jag suttit i köket och det varit rörigt där, men här i arbetsrummet så gör det på nåt sätt inte nåt – det finns så mycket fint att koncentrera sig på, så jag hittar inspirationen ändå.

På tal om städigt: jag har en ny utmaning åt mej själv – att sluta bry mej om det är rörigt eller inte när vi får gäster…!

Jag trodde under flera år att jag kommit över sånt, för när man hade små barn som var det ju helt omöjligt att ha det städigt hemma hela tiden. Man fick, som den där ena bilden  som cirkulerar på nätet så träffande beskriver välja två alternativ av tre: ett rent hem, lyckliga barn och en förälder som var någorlunda till sina sinnes fulla bruk. Hos oss var det inte lätt att välja ens en av dom där tre grejerna, men det första som fick ryka var just städigheten. Det fanns viktigare saker att göra än att hålla på och dammsuga eller torka damm jämt.

Sen blev ungarna plötsligt av sig själv större och nu går dom alla i skolan och vi är inte längre en småbarnsfamilj. Nu börjar det plötsligt störa mej om det är dammigt eller rörigt hemma, nu när jag har lite extra tid, och jag tänker att vilken dum grej ändå!

Av allt onödigt som man kan gå omkring och ta stress över så är damm definitivt högt uppe på min topp tio lista. Som samtidigt är topp tio-listan över i-landsproblem har jag på känn.

Det är inte som om det spelar nån som helst roll om man har det dammigt hemma eller inte (lyssna på det här pratet så får du höra vad experten säger om den saken! Agnes Wold: Därför är det kvinnorna som städar – helt i onödan) Det har inte varit relevant under alla årtusenden som det har funnits människor. Det är så mycket mer viktigt att man har en bra anknytning, att man i grunden är trygg med sig själv och att man är en del av samhället och tar hand om andra. Det är sånt som gör att man blir lycklig. Det är sånt som gör att man mår bra, och till och med till en viss mån att man hålls frisk. Inte att man har det dammfritt hemma.

Mitt mål är att bli kvitt den där inre städtanten som jag tydligen har internaliserat vare sig jag ville det eller inte, helt utan att jag märkte det. Jag tänker till på köpet visa upp röriga bilder på bloggen har jag bestämt mej för, för just nu går bloggen lite på sparlåga vilket kanske inte märks på nätet, men inne i mitt huvud märks det. Så jag tänker göra det lätt för mej, bjuda hem folk till mej både på riktigt och virtuellt och strunta i om det är städigt eller ej! Det viktigaste är ändå att vi umgås, både på riktigt och via bloggen, så mitt nya projekt är att helt enkelt censurera mej själv varje gång jag håller på och säger ”ursäkta, vi har det så rörigt här hemma”. I stället sätta stopp på dom tankarna och säga Välkommen, utan att komma med några bortförklaringar!

022 026 027 031 033 (3)

(dessutom har jag insett att mitt rörigt är andra mänskors städigt, och tvärtom! så det är ju urdumt att hålla på och oja och voja sig över nåt sånt. Alla som kommer hem till oss säger att dom bara ser på allt det fina ändå, att här finns så mycket att se på överallt, så nu ska jag börja känna mej som en gäst hemma hos oss lite mer och bara se på huset med dom där glada glasögonen som ser allt fint!)

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Ler igenkännande när jag läser ditt inlägg. Har haft en ledig hemmadag alldeles ensam idag vilket är ovanligt för mig. Var nära att slösa bort hela min lediga tid med städning vilket är riktigt onödigt när det finns så mycket roligare saker att göra. Svårt dock att göra sig av med den inre städtanten. Kramar Liza

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *