Trötta armar idag minsann – vi njuter av att fixa i trädgården!

109 (2)

Oj, vilken dag vi har haft!

Jag började morgonen med intentionen att blogga lite om vår trädgård och fixade färdigt bilderna – sen blev det dammgrävande hela dagen i stället, så nu känns alla dom här bilderna lite förlegade faktiskt! Men här kommer en titt på hur det såg ut hemma hos oss igår – idag är det dammigt, på alla sätt och vis!

089

Floxen har slagit ut, jippi! Det betyder att perennrabatten inte ser så hängig ut som den gjort ett tag. Mer flox i rabatten, tack!

091Vi har det fortfarande städigt och fint i trädgården och små buketter här och där. Det gör minsann nåt åt humöret att ha det städigt, tyckte både jag och maken och övriga familjen! men att liksom få det att hållas så, det är en annan femma det.

099

Igår gick gången här, idag ligger den lite åt sidan och väntar på att grävas på nytt.

101 (2)

Vi har ett tjockt rep knutet mellan äppelträden så ungarna kan hänga i det när dom känner för det. Eller mattor som ska torkas. Men oftast ungar.

 

112

Pelargonerna blommar som aldrig förr och får mej att hoppas att vi får en riktig indiansommar i år, långt in på hösten!

119

Mina betongpumpor kom fram. Dom här gjöt jag ifjol. Får se om jag gjuter nya i år av nån ny pumpa.

124

Kolla denna – min absoluta trädgårdsfavorit just nu! Har glömt bort namnet på den, men den är verkligen vacker.

134

Det här använde man till shampoo förr i tiden – såpnejlika. Jag har tänkt att jag nåt tag måste testa och se hur den funkar.

 

Det var status för igår. Idag har vi en stor grop i trädgården, trötta armar och smutsiga barn och vuxna! Alla fem har varit med och grävt damm och planerat hur den ska se ut. Spännande!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Fantastiskt vacker trädgård ni har. Förstår att tidningarna kommer och vill göra reportage!
    Hemma blommar pelargonerna äntligen också. Vår trädgård har varit grön och fin hela sommaren, men inte mycket blommor. Förrän nu!
    Får jag erkänna att jag först inte såg att det var pumpor? Jag tyckte det såg ut som bröst…. Vilket jag tyckte var attans fint =)
    Jag gillar er köksträdgård och hur ni ramat in den så det blir ett rum med port och allt. Försöker få till det där med rum hemma också. Här är annars mycket stor gräsmatta. Vilket jag tycker om också. För den är så härlig att springa på och skymmer inte den fina utsikten över Älven. Men jag ska nog få ihop det där med rum också.

  2. Vackra blommor på fina bilder!
    Önskar dig en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *