Ankelked med snäckor /Anklet with cowrie shells

022När jag gjorde mitt snäckhalsband så blev det några cowrie-snäckor över, så jag tog och gjorde en ankelked av dem.

Först borrade jag hål i dom, på samma vis som till halsbandet. Sen tog jag lite vaxad bomull och trädde genom snäckorna. Vaxad bomull därför att den är tillräckligt styv att gå igenom hålen på ett bra sätt. Till sist gjorde jag en knut i vardera ändan av ankelkeden.

When I made my cowrie shell-necklace I had some leftover shells that I made this anklet out of. I used waxed cotton as a string, as it is stiff enough to go through the holes in the shells in a good way.

038

Jag vände alla snäckor åt samma håll, man kan ha ankelkeden den här vägen om man vill ha en sån här look.

I turned all my shells the same way, so you can wear this anklet in two ways if you like.

042 (3)

Det gick inte åt så väldigt många snäckor, mindre än det fanns på en loppisfyndad ampel. Två amplar blev alltså till den här keden och mitt halsband, och till lite till som jag nog ska visa upp här på bloggen senare!

035

Perfekt för när man går omkring barfota!

 It’s the perfect thing if you like to walk around barefoot!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

 

4 kommentarer

  1. oh så enkelt och snyggt! 🙂

  2. snyggt… och alldeles galet somrigt faktiskt!

  3. Pingback:Snäckdiadem med äkta pärlor DIY

  4. Pingback:Snäckbollar DIY

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *