Nygammal lampa som fick ta sig ett dopp i mina pysselrumsskatter

004

Häromdagen fick jag den här lampskärman som var gammal för någon, ny för mej. Lampskärmar är något jag har en svaghet för! Jag kan liksom inte låta bli att samla på mej såna och fixa om såna. Just såna här lampskärmar är superlätta att fixa om. Det är bara att strippa loss allt tyget från skärmen och sen limma dit vad man har lust på!

I have a bit of a weekness for old lampshades! Give me an old lampshade and I immediately start dreaming of what I could do differently with it. This one was especially easy when I only had to strip off a bit of fabric and then start gluing things.

029

Jag kände för lite vita fjädrar och gröna blommor.

Blommorna är gjorda av en av mina gamla favoritkjolar som var trasig och inte gick att använda längre. Den fick bli till en sommarkrans för min nya lampa i stället.

The flowers are made from an old skirt of mine that was too filled with holes for me to wear, but I just couldn’t get rid of it. It got turned into flowers instead.

048

Min gamla trasiga dockservice fick bli till pynt den också, plus ett trasigt salt- och pepparkar som jag fick i samma veva som lampskärmen.

The porcelain tea cups are my old play tea cups from when I was little. They are all a bit cracked, so now they get a new life as decorations. I glued them together with  the saucers and hang them in some string. The silver tea pots were salt and pepper shakers that were broken.

051

Lite diamanter hittade sig till lampan dom också! Jag är liksom lite svag för sånt som glittrar (mina diamanter är prismor som jag hängt i klungor)

I also have a weakness for everything that glitters, so a few prisms also found their way to the lampshade.

053 (3)

Där hänger den fint i mitt pysselrumsfönster, min nygamla lampa. Den fick ta sig ett dopp i mina pysselrumsskatter och ut kom det nåt sånt här med blommor och tekoppar och fjädrar!

I just love making my own lampshades from inexpensive materials! When I tire of them, which sometimes happen, I don’t have to feel bad for renewing them, or sometimes I simply paint them over or add some more stuff to them. This one seems to want some more tea cups in my opinion, so I’ll keep an eye out for miniature tea cups when visiting flea markets this summer.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. så snygg den blev… jag är lite sugen på att fixa en lampa också, det där med fjädrarna var en bra idé!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *