Gammalny loppislampa (min stuga nästan tiggde om en sån!)

008 (2)

Det här är ett av dom senaste loppisfynden, som min mor har fyndat åt mej via loppis på nätet! Hurra för såna grejer, och hurra för mammor som vet vad man gillar!

This is one of my latest flea market finds – it was actually my mother who found this one (as well as the desk and the big cupboard) at an online flea market. Hurray for Moms who know what you like!

011

Det är frågan om en nyproduktion av gamla tiders oljelampor – det här var en rejält kitschig sak med glänsande guld som både såg och var fejk. Nu ser den ännu mer fejk ut, för nu har jag spraymålat alla gulddelarna röda och limmat på en massa fjärilar!

This is a modern version of the old oil lamp that used to be a great source of lighting in the olden days. One such hanged in my Grandmother’s summer cottage, and it was magnificent with porcelain and well made metals and crystals. This one was far from the original! So much kitch, with the cheap golden metal, but I made it even more fake looking by spray painting all the metal pieces red. Then I glued on some red butterflies.

012 (2)

Fjärilarna köpte jag en gång på mellandagsrean. Dom var julpynt som nån butik inte hade fått sålt. Jag älskar den där röda färgen på dom! Just den där färgen som är mellan rött och cerise – den är alldeles himmelsk!

The butterflies were Christmas ornaments once upon a time. I bought them for next to nothing after Christmas one year, and I just love that exact shade of red! It is somewhat inbetween fire engine red and cerise – divine!

024 (2)

Fjärilarna sitter ovanpå lampans bruna blommor. Från början hade jag tänkt måla nåt på lampan eller göra nåt decoupage, men eftersom jag bara hade röd sprayfärg hemma så blev lampan röd och då passade det bättre med mina röda fjärilar i stället.

The butterflies have landed on the brown flowers of the lamp. I was thinking of painting over the flowers or maybe doing some decoupage, but when I only had red spray paint at home and the lamp became red instead of black as I had envisioned, the flowers got to stay. Now their mostly covered by the red butterflies.

001

Där hänger den bra, passar perfekt in i min lilla ”stuga”!

There it hangs – a perfect fit for my little ”cottage”! (I get a cottage-y feeling in my craft room!)

 

P.S. Sabine in Germany – I’m so happy you commented and wrote that you would like to see more blog posts in English! I will definitely try and write more in English, much easier now that I know I have someone who actually reads them!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Thanks, Ninette! Sabine.

  2. Men så snyggt det blev med det röda!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *