Pysselrumsväggarna / DIY-mural

001 (2)

När det gäller pysselrumsväggarna så visste jag genast att jag ville ha gröna väggar med blommor på. Men hurdana blommor var frågan! Jag funderade och funderade på bl a chinoiserieväggar som är alldeles underbart, men kräver en hel del jobb om dom ska se bra ut. Så till sist kom jag fram till att jag gör min egen variant av chinoiserie – allmogevarianten, dvs hemmamålade väggar av en glad amatör!

001

Jag ritade först upp där jag ville ha träden med hjälp av lite krita.

002

Kritan går att sudda ut efteråt, det är helt vanlig griffeltavlekrita så om man ritar nån gren på nåt tokigt ställe är det bara att sudda ut den och göra om igen.

012 (2)

Som inspiration använde jag mej av en bukett syrénkvistar som jag hade inne.

022

Sen målade jag grenarna, först med en ljus bottenfärg, sen med en mörkbrun färg och till sist med en guldfärg (syns lite dåligt på bild bara). Bladen målade jag med en ljusblå färg som jag fick till genom att blanda den gröna väggfärgen med lite vitt och liter blått. Blommorna är målade i rött och rosa med samma ljusa färg i mitten som grenarnas grundfärg.018

Jag testade att måla pioner också, men det blev inget vidare! Testdelen av väggen syns inte när möblerna är på plats. Är man osäker på vad man håller på med (vilket jag var!) lönar det sig definitivt att testa först på nåt ställe som inte blir att synas sen när man är klar.

011 (2)

Med bokhyllan på plats ser det genast bättre ut!

Just nu ska vi kånka bort alla möblerna från det här rummet för bara vi har gjutit badrumsgolvet så ska golvet i det här rummet målas. Och sen är det inflyttningsdags!

 

I knew from  the start that I wanted green walls in my craft room, but I also wanted lots of flowers (I was definitely inspired by the latest Cinderellamovie!). Real chinoiserie is really stunning, but takes a lot of work to get done properly and I didn’t have the time or the talent for that so I settled for nordic peasant style chinoiserie – allmoge painting. I painted the walls myself by hand. First I traced the outline of the branches using an ordinary piece of chalk. Then I used a round brush and some acrylic paint and painted the branches, first with a light colour, then a brown colour and lastly a golden colour  that unfortunately doesn’t photograph well.

After that I painted the leaves using a blue mix that I got from mixing the green wall paint with some white and some blue. The last bit was the most fun – to paint in the pink and red flowers. The spots in the middle of the flowers are made with the same light paint as the branches.

I first tried out the painting technique on a part of the wall that will be covered by furniture. It is a good thing to always  try out things you are unsure of somewhere that will not show later on. Once the furniture is in place the craftroom almost looks like I envisioned it. And soon, as soon as we’re finished with the bathroom floor, I will start to paint the floor in this room and once the floor paint is dry it is moving in time! I’ve loads of craft supplies ready to move into their cabinets and nooks and crannies in my soon to be brand new, but at the same time old, craft room.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Alltså, vilka färger! Helt underbara! Ditt pysselrum är nog ett av mina drömrum ska jag säga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *