Fjäderlykta

 

011

Det här tipset kommer från Tidiga morgnar – en ny bekantskap som jag inte alls har hunnit bekanta mej tillräckligt med ännu! Härlig blogg med härliga bilder, härliga pyssel och framför allt blandat med djupa tankeväckande texter.

Superenkel ljuslykta: det är bara att limma några fjädrar runt en glasburk och vips har man en ljuslykta! Vill man så kan man knyta en fin rosett runt lyktan. Mina band är i gömmen just nu, så min lykta fick bli såhär.

015

Nuförtiden kör jag främst med batteridrivna värmeljus i såna här ljuslyktor, speciellt om jag har använt en liten burk som den här. I en större burk skulle jag antagligen först lägga lite sand på botten och sen ställa ett riktigt ljus på sanden.

005

Piggar bra upp på bordet, oberoende hur rörigt det är hemma! Och rörigt – det är det minsann hemma hos oss! Vi håller fortfarande på och renoverar, men det börjar liksom skymtas ett slags slut snart. Skivorna är snart alla på plats på väggarna, taket är snart fixat och nästa vecka blir också golvet klart. Jag väntar så på att få visa upp mitt nya rum här på bloggen! Ena problemet blir att få taget bilder som verkligen visar hur det ser ut – rummet har nämligen fönster åt tre håll! Känns helt underbart med ett sånt rum här i huset, och så känns det jättekul att vi kan bevara så stor del av den äldsta delen av huset och till på köpet lämna några såna ytor synliga.

Ha en skön fredag!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Behöver det kanske vara en viss höjd på burken? Tänkte att det kanske blir lite brandfarligt med levande ljus.. :S Annars riktigt fint!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *