Randig pall av pappersrester DIY

004

Idag tänkte jag visa upp ett av mina favoritpyssel som till på köpet är ett superenkelt pyssel och ett återbrukspyssel – här fick jag nämligen användning för alla små papperslappar som jag hade sparat på!

011

Det är redan ett par år sen jag fixade om vår kökspall. Först målade jag den matt svart. Sen tog jag min påse med pappersrester och klippte remsor av dom som jag sen limmade fast på pallen med hjälp av helt vanligt trälim. Till sist målade jag pallens ovansidor med flera lager av möbellack.

013 (3)

Det blev minsann slitstarkt! Pallen har varit i användning nästan varje dag i flera års tid nu och den ser fortfarande ut som om den var nygjord! Möbellack – det är grejer det. Tricket är att rugga upp ytan försiktigt med ett fint sandpapper mellan gångerna man målar med lacket, plus att måla många lager lack, 4-6 lager.

Jag kan bara inte slänga bort små pappersrester har jag märkt! Tycker det är synd att slänga bort sånt när dom är så fina, så jag sparar alla mina pappersrester i en plastpåse och använder när jag gör kort och annat. Har ett nytt projekt på gång med pappersrester, men det får tyvärr vänta tills mitt pysselrum blir klart. Vilket inte alls är så långt i framtiden nu – jag som hade trott att vi skulle fixa det först om några år, men nu håller mitt rum redan på och ta form och jag funderar på väggfärger och sånt! Spännande!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. Britt-Marie

    Vilken underbar pall! Du har så många fina idéer.

  2. Älskar man trasmattor så älskar man din pall. Jag älskar trasmattor <3 Blir inspirerad till eget projekt 🙂

  3. Det är var ju väldigt fiffigt, den tekniken måste jag nog pröva på på en av våra möbler 🙂

  4. Älskar sådan här lättsamma pyssel

    Ha en fin helg!

  5. Åh så snyggt det blev! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *