Badrumstips, fortsättning…?!

Tack till er som hjälpte mej att fundera på badrum! Nu har jag en ny inspirationsmapp på Pinterest med alla möjliga idéer till vårt kommande badrum. Vi har redan hunnit bestämma oss för en hel del, bland annat den här färgen kommer att vara dominerande:

073

dvs malakit! Jag har liksom helt fastnat för den här Martinique bananblad-tapeten och kan liksom inte tänka mej nåt annat, men eftersom den inte funkar ihop med vår budget (kostar 250 dollar per rulle) så skall jag försöka mej på en DIY-version av den, eller så blir det malakitmålade väggar. Jag har gått och drömt om den där tapeten i flera år ren, och till badrummet blir den alldeles perfekt känns det som!

Såhär ser vår badrumsplan ut just nu:

  • svartvitrutigt golv
  • vita kakel till brösthöjd ungefär, subwaytiles, plus en fin profilerad kakellist som avslutning
  • egen tapet eller målad vägg ovanför kaklet. Bra på det sättet att när vi tröttnar är det bara att måla om! Om jag plötsligt känner att vi inte vill ha en djungel i badrummet utan i stället turkosa väggar så går det att fixa om i ett nafs!
  • målade väggar innebär också plats för t ex en fin tavla ovanför badrummet – jag har redan planerat en sån!
  • handvask med piedestal, typ sån här
  • nyare armatur som ändå passar till handvasken plus badkaret, dvs gärna ett mix av gammalt plus nytt, brons- eller guldfärgat, t ex det här eller det här
  • platsbyggda skåp längs med ena kortväggen. Vi kommer att använda oss av gamla dörrar som vi redan har här i huset.
  • platsbyggd spegel med belysning bakom. Ifall vi inte hittar badrumsbelysning som ser ut ungefär som på den här bilden.

Det hade varit alldeles underbart med en kamin i badrummet, och där finns till och med färdigt en skorsten att använda, men vi kommer att ha en kamin på andra sidan väggen i pysselrummet och då blir det för många rökkanaler använda… Så det blir kamin i pysselrummet i stället där den kommer att värma både pysselrum och förhoppningsvis också hallen.

Kakel har vi redan hittat, väggarna får jag fixa sen. Nu behöver vi bestämma oss för handfatet, toalettstolen och armaturen så att vi vet var alla rör skall dras, och det är här som vi nu har fastnat – har du som läser detta nåt bra tips på sidor på nätet där man hittar sånt här billigt? Tidigare har vi köpt armatur från t ex tyska Megabad, men dom har inte just dom här grejorna, så vi letar efter andra hemsidor. Hittade en engelsk webshop som hade fina armatur etc, men själva frakten kostade många hundra euron till, så ifall nån har nåt bra tips på ett ställe där man får billigare varor tar vi tacksamt emot!

Det kommer antagligen att ta tid innan vi beställer hem allting, men vi behöver bestämma oss för varorna redan nu så att vi vet måtten när grunderna till badrummet skall göras… Håhå, så mycket att bestämma sig på en gång!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Så kul att se fler med badrumsrenoverings planer. Vi har haft renovering av badrum sedan före jul i fjol. Det har varit en spännande resa och mycket funderande fram och tillbaka. Nu börjar vi se en ljusning och eftersom jag gillar teman i mina rum, så har även badrummet ett sådant. Jag var också inne på guld eller mässing i kranar och duschmunstycke. Men där fanns inget till rimligt pris och i det utseende jag önskar. Det vi slut valde blev Mora Classic http://www.hemgallerian.se/duschset-mora/741-mora-classic-duschset.html?gclid=CIzewsWosMMCFePDcgodSIAAqA i två färgat. Blev faktiskt inte så dumt. Jag har inte lyckats få ut några bilder ännu, men det kommer snart. Ska bli spännande att se ert badrum växa fram.
    Hälsningar
    Helén i Sverige

    • Tant Ninette

      Jamen det var ju en bra idé det också! Tusen tack för tipset – lägger det till i kanske-högen!
      Det är himla krångligt det här att måsta bestämma sig för armatur på momangen innan man knappt har hunnit börja fundera på hur badrummet ska se ut som helhet, men det måste göras för annars vet vi inte var rören ska dras!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *