DIY vas av glödlampa (ett pyssel som verkligen säger hur mycket jag har haft att tänka på det senaste året!)

009

Igår läste jag om Cindy Ekman som hade gjort en glödlampevas, och en sån hade jag ju tänkt göra i evigheter, men bara inte fått gjord (trodde jag). Hon har en jättebra beskrivning, så laddad med den gick jag itu på en stor glödlampa som jag precis hade bytt ut.

028

Glödlampan var modell jumbo, som vi har hängande i övre hallen i pysselrummet (man kan se den överst i första bilden i det här inlägget), och den blev verkligen en fin vas! Den är så stor så när man fyller den med vatten håller vattnet vasen stående av sin tyngd, om man har den att stå på en duk eller tygbit. Annars rekommenderade Cindy att ställa glödlampan på en liten metallring eller nåt.

014

Det var lite knepigt att få bort ”proppen” på glödlampan så att den blev till en vas, men det gick till sist med hjälp av en tång och lite tålamod.

019 (2)

Sen var jag klar och visade åt maken när han kom in efter jobbdagens slut: ”Kolla vad jag har gjort! En sån här glödlampevas som jag hade planerat att göra ifjol!”. ”Men vi har ju redan gjort en sån vas! Ifjol. Du bad mej hjälpa dej att fixa glödlampan och jag gjorde det och du ställde en blomma i det!” sa han.

Hoppsan! Jag hade inget minne som helst av att vi faktiskt gjorde den där vasen! Undrar vad det blev av den, för jag har i varje fall inte bloggat om den och inte hittar jag den här hemma heller!

 

026

Hursomhelst, vas nummer 2 blev ännu snyggare (tror jag) för den här är stor och fin och rund! För en bättre beskrivning på hur man gör – klicka in hos Cindy. Den här vasen skall jag i alla fall spara på! Förr eller senare behövs dom andra glödlamporna bytas ut och då ska dom också bli såna här maffiga vaser! Om jag lyckas komma ihåg det….!

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 Replies to “DIY vas av glödlampa (ett pyssel som verkligen säger hur mycket jag har haft att tänka på det senaste året!)”

 1. Borgmästaren

  Fint! Jag har gjort en men det var verkligen pilligt att få ut innandömet. Annars hade jag nog gjort fler. Provade att göra ett par till men innandömet var för stort för att få ut genom mynningen. Lustigt när man glömmer att man gjort något – men kanske är det maken som glömmer? Om den inte finns i huset och inte finns i ditt minne kan man fråga sig om den verkligen har existerat?

  Reply
 2. Maken

  Hrmmmmm….. det är nog inte något fel på mitt minne!
  Det var jätteklurigt att få ut innandömet från den lilla glödlampan så jag minns det mer än väl !!! 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *