Sista minutens julklappstips: hemmagjort läppbalsam

Oj, vad vi har haft torra läppar den senaste tiden! Barnen har klagat, och jag kom ihåg att jag hade tre små metallaskar i ett skåp som jag hade tänkt till just läppbalsam så jag tog och rörde ihop lite åt dom.

007 (2)

Det här är minsann den perfekta hemmagjorda sistaminutens-julklappen, för det går att göra lätt som en plätt och är jättekul och blir jättebra! En perfekt julklapp till dom flesta i vintertid.

Recept på eget läppbalsam:

1 del kokosolja

1 del bivax

1 del flytande olja, t ex mandelolja eller avokadoolja som båda är sköna för huden

eventuellt lite eterisk olja som doft

Smält de fasta ingredienserna, dvs kokosoljan och bivaxet, försiktigt i mikrougnen i en skål som tål värme.

Ta ut skålen och rör om emellanåt så att värmen fördelas och skålen inte blir alltför het.

När allt har smultit rör du i den flytande oljan och den eteriska oljan. Häll upp massan i en liten ask av nåt slag och låt stelna.

005

Den här gången gjorde jag mitt läppbalsam på ca 2 matskedar av alla ingredienser och ungefär en halv tesked pepparmyntsolja, så det blev ett riktigt juligt läppbalsam!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Lepsyl är min svaga punkt här i livet (förutom chips) som jag är beroende av. Varifrån får man bivax? Ska de vara en såndär klump (ungefär som ljusen)? Tackar.

    • Tant Ninette

      Jepp, samma sorts bivax som man använder till ljus. Jag hade en stor skiva som jag klippte bitar av, men det går säkert bra förresten om man råkar ha ett bivaxljus hemma slår det mej nu!

  2. Menar du 1 deceliter för det är ju supermycket?

    • Nej, en _del_ – dvs om du använder 20 gram kokosolja, så ska du ha lika mycket av de andra ingredienserna (i så fall är 20 gram en del). Använder du 10 gram så är det det som är en del. Samma mängd av alla ingredienserna alltså!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *