Pepparkaksdoftande ljus DIY

009 (2)

Idén till det här huset kommer från Tidiga mornar – en ny bekantskap som jag genast fastnade för. Härliga bilder, härliga inlägg – både pyssel och fina saker och djupa inlägg, precis så som jag gillar det! Hon tipsade om egna doftljus som hon hade testat att göra, så det måste jag också testa på. Jag tål inte parfymer och jag har svårt med butikköpta doftljus, men om man gör dom själv så vet man ju vilka dofter man har i, och ett pepparkaksljus skulle vara perfekt till jul hemma hos oss kände jag. Jag smälte ner en massa ljusstumpar som jag hade hemma och så blandade jag i nejlika, kanel och ingefära i ljusmassan. Sen hällde jag det i en glasburk med en veke i mitten.

Nu har pepparkaksljuset brunnit i en vecka eller så och det doftar faktiskt lite pepparkaka här hemma! En svag doft, lagom stark för mej. Jag skulle antagligen ha behövt blanda ljusblandningen lite bättre för kryddorna hade klumpat sig rätt mycket runt veken, men det här var så skoj så det här kommer jag nog att göra fler gånger. Ljuset blev dessutom svagt kanelbrunt av kryddorna så det var ett lätt sätt att färgsätta stearingblandningen på också.

Tack för idén Tidiga Mornar!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

2 kommentarer

  1. vilken smart idé! Jag älskar ljus som doftar pepparkaka såhär i juletider, men har aldrig tänkt på att man kan laga det själv! Tror jag ska prova detta snarast! 😀

  2. Så härligt att det funkar! Jag gillar den där milda doften, som man anar men inte tar över, dom hemmagjorda är perfekt på det sättet.

    Och TACK för fina ord!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *