Här har vi massor av julpynt, och noll julstämning, men det är ok ändå! (speciellt tack vare internet!)

Det var en gång i tiden som jag var en sån där total Jul-freak som gjorde omtänksamma handgjorda julklappar till släkt och vänner och slog in dom fint i handgjorda papper och med handgjorda kort, och som hade julstämning minst halva december. Julen var ingen stressig månad utan en månad som jag såg fram emot. Jag hade så mycket överskotts energi så jag bakade pepparkakshus och sålde dom till höger och vänster, och jag tillverkade och skrev julkort så jag var klar långt innan deadlinen för att skicka såna.

Sen fick vi barn och så ändrades allt det där.

Nu slår jag in julklapparna så snabbt jag bara hinner, använder vilket färdigt julpapper som helst och helst en etikett som man klistrar fast och snabbt ska det gå – allt skall vara undanstökat på dom där några timmarna som barnen är i skolan och förskolan. Övriga som vi ger julklappar åt får finna sig i samma behandling, för det där att slå in julklappar är inte direkt nån prioritering längre. Julstämningen blir som den blir, den dyker antagligen inte upp mer än en stund under julottan (om det inte råkar  finnas nån med stark parfym i närheten – då försvinner direkt min julstämning och byts ut mot allergi). Pepparkakshus bakar jag enbart för eget bruk nu längre – jag orkar inte med mer än så. Dom handgjorda julkorten har omvandlats till ett e-mail som jag skickar ut.

Livet ändrar sig och ibland har man inte ork med allt. Det som blivit min stora räddning när det gäller julen är internet! Jag gör nästan all min julshopping över nätet, och det är så skönt! Jag slipper trängas i butiker med en massa stressade folk och slipper få en julöverdos utan får i stället den här lagomjuldosen som det blir hemma hos oss. Speciellt ungarnas julklappar är bra att köpa på nätet, och sen en 8 år tillbaks eller nåt sånt har jag köpt största delen av deras julklappar från Tyskland, från Mytoys. Det tar ca en vecka att få hem paketet, och i år blev det ett sånt här stort paket som kom hem:

018

I det fanns både ungarnas adventskalendrar (dom har t ex Playmobil som är mycket billigare än i dom nordiska länderna) plus julklappar åt barnen och andra barn som vi ger julklappar åt. Allt det här levererades till dörren för under 15 euro (som vi genast sparade in på att sakerna var så mycket billigare)  och på bara en vecka! Gissa om en supertrött mamma är tacksam över sånt.

015

Sen blev det att snabbt slänga på nåt julpapper och etiketter och så smussla iväg julklapparna innan ungarna kom hem. Ett steg på väg mot en stressfri jul, och alla såna här steg behövs speciellt denna jul för i år är jag extra trött och hängig. Jag har ny medicin mot mina eksem och jag mår inte alls bra av den (speciellt inte av antibiotikan) – jag märker att jag har svårt att koncentrera mej, så det tar lång tid att gå in på nåns blogg och skriva kommentarer, och jag som älskar att skriva långa mail har lite paus i mailskrivandet just nu. Som tur vet jag att det här bara tillfälligt, och jag är så tacksam över internet såna här gånger! Inte nog med att jag har min kanal här på bloggen där jag kommer i kontakt med en del av er som läser med här, jag kan också beställa julklapparna över nätet och lyssna på alla möjliga fina julsånger via Spotify, och så kanske lite grann få lite julmysigt ändå här hemma.

Vi har fullt med julpynt på plats redan så det ser ut som om vi har total julstämning här hemma. Jag tjuvstartade julen rejält förra veckan – jag  minskar samtidigt på stressen att ta fram julpynten mitt i kaosveckorna som pågår just nu och nästa vecka bland annat pga att jag inte mår bra och en av ungarna skall opereras (bara en liten operation, men alla är mer eller mindre spända för den). För det här med julpynt betyder nånting märker jag. Det är som att markera att nu tänker vi på det här, nu försöker vi åtminstone stundvis skapa nånting som ibland kallas julstämning och går ut på att ha nån slags lugn och ro och tänka på högre värden än enbart kommersialism.

Fast – det är inte hela världen om man inte får julstämning! världen fortsätter snurra ändå, och vi samlar på stjärnstunder året om i stället för enbart julstämningsstunder – jag blir så glad när jag ser att stjärnorna på trappan blir fler och fler! Det blir verkligen en riktig feelgoodtrappa och lite julstämning året om!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Jag får julstämning av dina bilder! Tack! Hoppas du får nån glimt av den där sköna känslan själv, och att du blir piggare. Och förstås att operationen går bra.

  2. Så fint med era stjärnor! Underbart att samla såna! Julen börjar bli mer och mer hysterisk tycker jag. Det börjar bli som min lilla andakt att lyssna på Lindströms Vinterprat igen och igen medan jul-karusellen snurrar utanför… Apropå paket har jag tänkt tillverka nån sorts fina juliga påsar i tyg som man kan återanvända för paketinslagning. Med vackra snören runt. Fast jag är ju inte så pysslig av mig men det ska jag väl i alla fall lyckas få till tänker jag. Kan dock tänka mig att DU och NI skulle tillverka enormt vackra såna påsar 🙂

    • Tant Ninette

      jo, såna påsar skulle verkligen vara bra att ha, och står på min to do-lista – har bara inte haft ork än att sy såna! Eller rättare sagt: födelsedagspåsar. Våra ungar tror fortfarande benhårt på tomten, och jag vet inte riktigt hur vi ska hantera det (det bara liksom blev så) så dom skulle nog vara supersura om tomten hämtade presenter i mammas tygpåsar! men det är definitivt på to do-listan att göra såna – gjorde i somras snören som vi återanvänder, men det behövs påsar också.
      Vinterpratet är sååå bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *