Reflexmössa nr 2 – nybörjarstickaren stickar vidare!

Ända sen Linda skrev om reflexgarn på sin blogg (hon skrev också ett jättebra inlägg om reflexvästar – kolla in det!) så har jag känt att jag bara måste lära mej sticka! Förra veckan tog jag mod i mej och gick till garnbutiken och köpte reflexgarn och lyckades till min förvåning sticka en mössa!

013

Det gav liksom blodad tand, så nu har jag redan stickat mössa nr 2! Den blev till i lördags när vi hade barnfritt, jag och maken, och båda satt och såg på film och försökte lära oss sticka tillsammans – bra grej det här med handarbete som gemensam hobby, och jag tänkte att om jag klarar av att lära mej sticka efter att senast ha stickat i lågstadiet så borde han också göra det. Så vi drog iväg till garnbutiken och köpte stickor och garn, och nu håller han på med en alldeles egen halsduk!

Själv har jag pippi på dom här reflexmössorna. Dom är bara så bra! Garnet kommer i en massa läckra färger, så man får sig en läcker mössa på dagtid som funkar som reflex på kvällstid när en bil lyser på mössan. Jag håller som bäst på och gör en mössa till kära maken, och sen skall jag själv också ha en. Jag perklade en hel del när jag stickade den första mössan och hela tiden tappade maskor och måste rispa, men nu när jag är på den tredje så börjar det liksom flyta. Känns som att jag nästan har knäckt koden, och det är kul!

Jag har inte riktigt koll på hur man tar ihop maskor så att det blir snyggt, men det kommer väl med tiden tänker jag. Det, och att lära sig alla termer, som jag också har noll koll på! (hade ingen aning vad resårstickning betydde, eller ens hur en avig maska såg ut förra veckan!)

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Men SMART alltså! Då har man ju alltid reflexen med sig! Dessutom har jag funderat på varför reflexvästar är så fula. Nog måste det väl gå att göra roligare reflexgrejer även till vuxna… Och det KAN man alltså! Coolt!

  2. Pingback:Virkad reflexblomma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *