Enkelt sätt att pynta koppar och kärl på

106

Jag är fortfarande lite småförälskad i mina Poscatuscher (vilket tävlar med min nya förälskelse – att sticka reflexmössor!) och är så glad att man äntligen får tag på dom i Finland! Tänk vad vi har missat under alla år! Nå, slutet gott allting gott, och nu finns dom äntligen här och i Lenas Happy Monday-shop, och här kommer ännu ett enkelt tips på hur man kan använda dom.

Det är nämligen så bra med såna här målfärgstuscher att dom går att skriva på på allt möjligt material. Skriver man på glas och porslin så går tuschen att torkas av, men om man ställer koppen eller tekannan eller vad man nu har skrivit på i ugnen en stund (låg temperatur, 30 min) så blir färgen permanent! Jag och Lena har testat och hennes höll maskindisk efteråt, men hos mej så suddades det helt ut (därför var det tidigare blommor på den här tekannan) så jag behöver diska åtminstone den här tekannan för hand. Vilket inte gör ett dugg i det här fallet, för det här är bara en pynt-tekanna som på riktigt är pytteliten!

Jag tog inspiration från en mängd bilder på Pinterest där folk hade använt sig av klistermärken och sen gjort mönster omkring, och pyntade tekannan genom att först klistra fast två bokstäver på den. Sen gjorde jag prickar med svart, rosa och guldfärgad Poscatusch, och till sist pillade jag loss klistermärkena. Sen fick den sig en tur i ugnen så att färgen fastnade ordentligt.

Superenkelt och jättekul att sitta och dutta dom där små prickarna!

Läs mer om Posca här

Du hittar dom i Lenas shop här

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *