En rosa hall piggar upp!

333

336

337

339

348

353

354

Jag är så glad att vi har en sån här färg på våra hallväggar! Det är minsann bästa botemedlet när det är grått och trist ute. Som att gå igenom ett rum med färgterapi varje gång man går igenom hallen.

I vår familj är rosa och rött och cerise inte feminina färger, utan dom är helt enkelt färger. Ljus som bryts på en viss våglängd. Om nånting är feminint eller maskulint är nånting som kulturen lägger på, och i en del kulturer är det här en feminin färg, i  andra en maskulin och ibland neutralt. Som spetsar och paljetter och glitter – en sjuttonhundratalsman var inte manlig om han inte gick i fina sidenbrallor med massor av spetsar och ryschpysch! Vad som tillhör ett visst kön är kulturspecifikt, och om det är nåt jag inte gillar så är det att behöva prackas på vad just jag eller min familj skall måsta vara, bara för att en del inbillar sig att dom här kulturspecifika trenderna är regler.

Ibland brukar folk fråga ”Men hur står din man ut med att bo i så här mycket feminint?” och vi tycker att vadå, varför skulle han inte gilla såna här färger lika mycket som övriga familjen? Han var ju till och med med och valde färgen. Om vi snackar feminint i vår kultur så har han alltid inrett sina rum mycket mer feminint än jag (tänk dej persikofärgat, ljusrosa, volanger…), som gillar lite ränder och svart ibland, så varför utgå från att det bara är min smak i vårt hem?

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Den ser helt fantastisk ut er hall! Och hos oss gillar alla också rosa, och FÄRG. Sonen kanske allra mest 🙂
    Fast vi har inte så mycket färg hemma ändå… I alla fall inte jämfört med er… MEN skulle jag göra om skulle jag helt klart införa mer färg hemma. Fast just nu står inte just det med på prio-listan… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *