Girlanger – Garlands & Bunting

One simple way to add instant party feeling to both an ordinary day or a real party is to use garlands and bunting.

I just love it!

010

If you make some garlands like these ones, you can save them and reuse them year after year and it only takes a few moments to hang them and to take them down after the party, and they do so much to the whole aura of the home! Or the garden. We love to hang our bunting in the garden whenever we have a birthday celebration.

015 (3)

The one big thing to remember when reusing garlands is how you store them. I wrap my around a piece of cardboard and use a piece of washitape to tape them to the cardboard, so that they wont get too tangled up. Tangled garlands are nothing but a source of frustration, and definitely don’t add anything positive!

032

Some of my garlands have been with us for many years now. I made this one when we still lived in Copenhagen, and it brings back so many memories!

340

Jag älskar girlanger och vimplar! Det blir liksom direkt festligt när man hänger upp lite girlanger, och jag förvarar mina runt kartongbitar i en kista så det går lätt att ta fram dom genast man behöver lite fest.  Har lite pippi på att fixa girlanger, och jag längtar så tills huset är ”på rätt köl” igen så att jag kan plocka fram lite blommiga girlanger och ha lite festligt och somrigt här hemma!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 kommentarer

  1. Iloisia ja kauniita! 🙂

  2. Ihania! Minkälaista narua/lankaa olet käyttänyt esim. noihin joissa on erivärisiä tupsuja?

  3. Vilken härlig trädgård!! Och visst finns det mycket att fixa med nu under våren. idag har vi haft storstädning och planering av hur nya trädgården skall bli. Och vilken underbar trädkoja fler bilder vill jag se!!!

    • Tant Ninette

      Tack ska du ha! Ska se om jag får klickat lite fler bilder på den! jag märkte i vintras att jag helt hade glömt att måla en bräda på ena gaveln – det ser lite kul ut!

  4. Hvor er det fiint 🙂

  5. Hej Ninette! Vilken inspirerande blogg, jättehärlig! Jag har en fråga: den turkosa girlangen du har över dina sängdraperier (syns även på baneret)som ser ut som små bollar vad är den gjord av? Är de av garn? Har du gjort den själv? Hälsningar Angelina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *