Varje självrespekterande Tant drömmer innerst inne om en kristallkrona!

041 (3)

Kristallkronor – grymt tantiga, speciellt såna där fejk-guldiga varianter med alltför mycket symmetri. Så har jag ”alltid” tyckt. Fula som stryk. …men liksom frestande och fina ändå! En lampa fylld av diamanter – vad kan vara bättre än det liksom? Så när jag fick en kristallkrona i somras, så bara smälte jag! En sån har jag ju alltid innerst inne drömt om, egentligen, även om jag aktivt har motarbetat mina impulser.

059

Först måste den lite fixas om på så att den skulle passa hemma hos oss. Det  guldiga var nog lite väl guldigt ändå, på ett sånt där fejksätt, så jag tänkte att jag spraymålar den.

023 (2)

Jag plockade bort alla prismor och rengjorde dom. Det var ett pillgöra vill jag lova!

118 (2)

Vilken skillnad på rengjorda prismor! Kristallerna till vänster som ännu är smutsiga ser mer plastiga ut än kristall, men efter ett dopp i lite såpavatten och lite torka med en kökshandduk blev dom som nya igen.

030

Sen pilla tillbaks alla prismor, plus lite extra prismor som jag hade hittat. Jag köpte en billig kristalljusstake och ett par lampor med kristaller på en loppis och använde prismorna till den här lampan.

003 (2)

Helt plötsligt har vi också en kristallkrona i taket! En sån där som jag ”aldrig” skulle ha, för dom var ju så fula – tänk så fel jag hade!

Hela sovrumstaket glittrar av diamanter på kvällarna, och hela familjen har helt plötsligt omvandlats till kristallkronegillare!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

14 Replies to “Varje självrespekterande Tant drömmer innerst inne om en kristallkrona!”

 1. Lena

  Den blev ju jättefin!

  Tidigare har jag varit fullständigt ”anti-kristallkronor”. Men när vi flyttade in i nya hemmet blev jag plötsligt väldigt mycket tant – bara MÅSTE få en kristallkrona. Nu hänger en där i vardagsrummet och ja, det känns bra 🙂

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Jag blev nästan överraskad själv också! 🙂

   (Har länge tänkt ha nåt som tar upp den svarta randen i väggen, så det här blev perfekt tillfälle att använda svarta sprayfärgen!)

   Reply
   • Katarina

    Aha, jag tänkte att den passade perfekt till väggen men greppade inte varför. Nu tittade jag igen och det är ju den där svarta randdn precis som du skriver. Det är så härligt att via din blogg få hälsa på hemma hos er, gillar både huset och hur du skriver om din familj. Utan att egentligen känna er så får jag stjärnstunder av er. Tacksam för det!

    Reply
 2. alegningela

  Jag har en märklig relation till kristallkronor, den går inte riktigt att förklara. När jag var nånstans mellan fem och tio år fick min morfar en kristallkrona, och den gillade jag inte alls, så jag sa att om jag någon gång får en kristallkrona, ska jag hänga den i vessataket. Det där glömde jag sedan bort, tills jag au pairade i New York och hälsade på en annan finsk au pair hos hennes värdfamilj. De hade ett extremt stort badrum, i mitten av badrummet ett runt badkar och ovanför badkaret en riktigt maffig kristallkrona. Det bekräftade att det faktiskt går att hänga kristallkronor i våtutrymmen, så när vi byggde vårt hus för 19 år sedan köpte jag kristallkronor både till badrummet och lilla toaletten. Där hänger de fortfarande (men det är flera år sedan jag rengjort dem…). För något år sedan fick jag för mig att jag ville ha en i vardagsrummet också, och köpte en, men den är numera nerplockad och nerpackad i en låda som står på kallvinden. Tills vidare. 🙂

  Reply
 3. AnnaA

  Det blev bra det där, med svart!
  Vi har ju den på landet. Den hör hemma där i och med att maken ärvde den av sina farföräldrar som bodde granne med oss där. Den är i oputsad mässing, men kristallerna är rengjorda. Jättefint!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *