Betongböckerna som inte blev som dom skulle (men dom duger hos oss ändå!)

Ibland blir jag ivrig och väntar inte tillräckligt länge på att nåt skall torka eller stelna, och då blir det bara pannkaka av det! Den här gången blev det halvpannkaka, en nästan bra grej – tillräckligt bra för min hippiga övervuxna trädgård, men inte tillräckligt bra för att t ex ge bort som present.

057

Diagnoosi:sisustusmania visade häromdagen hur hon hade gjort alldeles underbara betongböcker, så jag ville göra egna jag också! Jag gjorde en form och så gjöt jag och betongboken blev både bucklig och sned och vind, och mer som en slags parodi på Marias fina böcker. Typ som en Alice i Underlandet-version eller nåt sånt där som man ser efter att man ätit för mycket svampar… Så jag tog och gjorde om formen, och den här gången blev den bättre. Problemet var att jag inte riktigt orkade vänta tillräckligt länge på att betongen skulle stelna, så nu har min bok lite malätna kanter!

Till på köpet gjorde jag boken av första bästa betong jag kom åt, som var grovbetong som vi har hemma. Note to self: vänta nästa gång tills du har varit ett varv i järnhandeln och släpat hem en cementsäck i stället för att bara gå igång med första bästa material!

I recently saw these awesome concrete books at Diagnoosi:sisustusmania and decided to try and make a version of them myself. Only my version turned out to be all wonky and wobbly and not at all sleek and lovely looking like Maria’s! I made a new mold and poured the concrete once more (too coarse concrete, the kind we use when we renovate – I was too lazy to go to the store and buy cement), and then I was so eager to see how my book looked like that I unmolded it too soon! Rookie mistake, and one that I keep on doing year after year… Isn’t it a sign of low intelligence to make the same mistake over and over, and expect a different result?! Still I do it – it’s just something about unmolding concrete that appeals to me so much so that I can’t wait for the appropriate amount of time before checking if my mold turned out okay.

The next time, i.e. tomorrow, I will leave the concrete to cure properly. Now that I’ve written about it on my blog,  I have to do it but it won’t be easy because I am so curious every time I make a new mold if it will work or not.

Thank you so much Maria for the idea, you concrete guru you! I bow to your excellence!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

2 kommentarer

  1. Jag tycker de blev fina!!! Ibland är det bra att få behålla något själv också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *