En krinolin åt en riktig prinsessa

För ett tag sen hade vi vår första Fantasy Photoshoot, Kamomilla och jag, och häromdagen var det dags för nästa fotografering. Den här gången var det både jag och dottern som blev fotograferade i kläder som jag fixat på under våren och sommaren.

Det har varit så skoj att få drömma fram och fixa till fina fantasikläder! Hade det funnits mer tid på dygnet och lite mindre varmt ibland, så hade jag hunnit med ännu fler, men snart kommer hösten och skolan börjar så då kanske jag får lite mer tid över till det.

En av dom första grejorna jag gjorde var en krinolin åt dottern. Om det är nåt jag drömde om när jag var liten så var det att ha en riktig krinolinklänning! Dottern hade inget emot det hon heller – hon brukar inte gilla mammans hemmasydda grejor, men dom här prinsessklänningarna – dom får två tummar upp! Hela sommaren har hon gått och väntat på att få klä sig i dom fina klänningarna och bli fotograferad. ”Ni tar bilderna – jag blir berömd!” (tror nån har sett på Jessie på TV! Zuri i Jessie är en storfavorit och jag har för mej att citatet kommer från henne)

DIY Prinsessklänning

Jag började med att ta lite ståltråd (från järnhandeln), klippa av längder och forma till fyra stycken cirklar.

DIY Prinsessklänning

Sen tog jag sidenband och knöt mellan cirklarna.

DIY Prinsessklänning

Jag försökte få cirklarna att ha ungefär samma avstånd till varandra hela vägen runtom. Överst knöt jag fast sidenbanden i ett stycke sidenband runt midjan.  Till sist knöt jag fast alla sidenband ordentligt och klippte bort överloppsbanden. Jag tejpade målartejp runt allt det silvriga så hölls också sidenbandet bättre på plats.

Så var det då äntligen dags för lite fotografering. Det blev en dag med lite väl många regnskurar på morgonen så prinsessan hann tröttna på att vara prinsessa där mellan skurarna, men några fina bilder hann det bli ändå.

DIY Prinsessklänning

Den här klänningen är gjord av två gardiner köpta på loppis. Kängorna är dotterns farmors mormors gamla kängor. Byxorna under kjolen är mina gamla som jag hade när jag gick i gymnasiet! har bara sytt in dom lite grann så dom passade.

DIY Prinsessklänning

Den här klänningen är gjord av en morgonrock och en spetsgardin köpta på loppis. Blommorna i håret är också fyndade på loppis, likaså pärlhalsbandet. Man ser inte solfjädern i handen så bra på den här bilden, men den är min fina solfjäder som min faster gav åt mej att bära på mitt bröllop.

Det var verkligen superkul med en photoshoot även om prinsessan rätt så snabbt kom på att det inte var så kul att vara prinsessa heller! Tänk att behöva trippa omkring och vara försiktig med sina kläder och inte riktigt kunna röra på sig så mycket som man borde när man har spring i benen, och folk som fotograferar en hela tiden! Nä, mycket roligare att vara helt vanlig tjej som springer omkring i fotbollskläder när hon känner för det och som inte jämt och ständigt fastnar i några dörröppningar med sin krinolin!

Fler bilder från photoshooten hittar du hos Kamomilla, också bilder på hur jag såg ut!

 

P.S. Bilderna är tagna på Café Hallonblads bakgård i Pargas! Helt fantastisk miljö!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

6 Replies to “En krinolin åt en riktig prinsessa”

  1. Pingback: Blommigt parasoll

  2. Pingback: Prinsessklänning & blomsterkrona DIY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *