Prinsessklänning & blomsterkrona DIY

056 (2)

Jag fixade tre stycken prinsessklänningar till photoshooten, och den sista var den som tog mest tid. Jag hade köpt två lila gardiner på loppis, men dom var lite tråkiga sådär bara ”plain” så jag tog och fixade lite mer struktur på dom.

DIY Prinsessklänning

Först tog jag lite schabloner, spets och sprayfärg

DIY Prinsessklänning

Jag hakade upp kjolstyget på en ställning som jag lite skyddade med plast, och sen sprayade jag loss lite här och där med olika sprayfärger.

DIY Prinsessklänning

Efter det målade jag tre rosor med hjälp av oljefärg. Jag använde kamerans stativ som krinolinhängare – det funkade alldeles perfekt som sånt!

DIY Prinsessklänning

När oljefärgen hade torkat (ca en vecka senare) limmade jag fast lite spets på rosorna.

Den här klänningen går inte att tvättas som du säkert förstår! Men det gör inget, för den skulle bara användas till den här fotograferingen.

021 (3)

Blomsterkronan gjorde jag på samma sätt som blomsterkronan i tyg som jag gjorde tidigare i somras. En del av blommorna kunde jag fästa direkt med hjälp av lite ståltråd. Andra hade ingen lämplig stjälk så dom limmade jag först fast i lite ståltråd.

053

Sen var det bara att fästa blommorna på ståltrådscirkeln och alla stödtrådarna som korsade den. Jag började med dom största blommorna som hängde mest över kanten och tog mest utrymme.

061

Till sist satte jag kronan på min modell (som tyckte hon blev jättefin!) och fyllde på med blommor där som det behövdes. Det är en sak att göra en sån här krona på bordet utan att ha den på ett huvud, och nåt helt annat när den väl är på plats på huvudet.

Alla blommorna är loppisfynd, eller sånt som jag fått av släktingar och vänner som vet att jag samlar på mej gamla konstgjorda blommor.

043 (2)

Till sist var vi klara för photoshoot:en!

DIY Prinsessklänning

Det var en stolt prinsessa som fick vara fin i många fina klänningar! Den här lila klänningen är gjord, förutom av dom två gardiner som kjolen är gjord av, av ett stycke lila sidentyg, en bit från en klänning som jag sydde om åt dottern och en spetsduk från loppis.

Kängorna är farmors mormors gamla kängor som fått nya snören.

DIY Prinsessklänning

Lite titta på fina prinsessbilder mellan fotografisessionerna!

DIY Prinsessklänning

Jag hade gjort en liten bukett av blommor från trädgården som fick komma med på några bilder.

Det var verkligen jättekul det här att göra såna här prinsessklänningar! Det stör mej inte det minsta att dom antagligen inte kommer att användas annat än till just den här fotograferingen – dottern orkar oftast inte gå med mina hemmasydda kreationer mer än såhär (ca 1 timme) och sen tröttnar hon, och i stället fick vi ett roligt minne för livet, och Kamomillas bilder – dom är verkligen nåt speciellt, nånting att se fram emot!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. Du är nog så himla kreativ och händig!

  2. Wow vad snyggt!! Igen en gång 😉 det är såå din grej dehär*

  3. Vilka härliga kreationer. Du borde jobba för någon teater 🙂

  4. Vilka barndomsminnen att ta med sig på vägen, när mamma fixar upp en till en prinsessa och hennes väninna tar fina foton av en, härligt

  5. Pingback:Här grejas det maskeradkläder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *