Jag är minsann inte en sömmerska, för jag är en sån där som slarvar lite för mycket! men jag gillar ändå att sy, så maskeradkläder är det perfekta plagget för mej att sy för då är det inte så stora krav på att nåt är perfekt!

pirat2

Den här sjörövarjackan var verkligen superenkel att sy! Jag lade ut tyget (som är en gammal gardin som jag fyndade på loppis) på golvet, klippte ut delarna på högt och så sydde jag ihop allt. Sen avslutade jag allt med att sy fast lite glittrigt dekorationsband. Man ser på bilden hur jag har slarvat, för jag glömde att fålla upp jackan! hade liksom lite bråttom att bli klar till födelsedagen, och alltför lite hemlig tid… Nå, den funkar hur bra som helst som maskeradklädsel ändå har vi märkt här hemma.

pirat3

Jack Sparrow – de sju havens stora skräck!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

 1. Tack för inspirationen! Har haft en beställning här hemma på piratkläder ett tag..
  Och en Elsa klänning :-)(frozen alltså)

  • Tant Ninette

   Elsa-klänning – det skulle mina ungar älska! lägg upp bilder om du fixar en sån, och kanske tips på hur man superenkelt gör en sån? jag misstänker att där går jag bet! så än så länge leker småttorna att dom är elsa med lite scarfar och vanliga vantar…

 2. så snygg… du är så påhittig och fiffig!

  • Tant Ninette

   Tack ska du ha! 🙂 tur att mina ungar gillar maskeradkläder – det underlättar när jag skall hitta på födelsedagspresenter!

 3. Så snygg pirat du har hemma – och jackan förstås!! 🙂

  • Tant Ninette

   Arrrrgh! säger ungarna när dom leker pirater (har sett för mycket på amerikansk tv!) Han är nog en av världens bästa pirater, den här ungen, om inte den allra bästa!

 4. Gulligaste sjörövaren, men sjörövare ska väl inte vara gulliga så jag får väl skriva farligaste sjörvaren ever!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *