En lite annorlunda dag vid stranden – jag mötte havsdrottningen, klampade omkring som en graciös älg och hade riktigt superkul!

Alltså vilken rolig dag vi hade igår, Kamomilla, Fru Z och jag! En dag vid stranden som jag har väntat på, som jag har grejat inför och funderat och fantiserat om och sen när den väl var där så blev den precis så sagolik som den skulle bli!

Det var i våras som Kamomilla och jag kollade på några fantasy-bilder på Pinterest, och hon sa nåt om att typ, såna där bilder skulle vara så kul att fota, men var får man tag på propsen? Och jag sa typ att jag kan ju fixa! Jag inbillade mej att jag skulle kunna fixa lika fina grejer som på bilderna vi såg, eller nånting ditåt i alla fall, och hursomhelst, om en fotograf som Kamomilla vill fotografera fina fantasy-bilder och jag råkar ha hemma en massa grejer och hade en liten dröm om att bli designer eller nåt när jag gick i högstadiet och nu liksom får pyttelite leva min dröm så är det ju klart att vi sätter igång! Vi raggade upp Fru Z som vi visste skulle bli perfekt modell för det här – supersnygga linjer och former och vinklar i ansiktet och helt supertoppen huvudform, utan ett minsta hårstrå till på köpet (pga alopecia totalis) så det blev ännu mer spännande! Som en helt perfekt skyltdocka att leka med liksom! Fast bättre, för den här skyltdockan kan man garva och snarvla med och ha hur kul som helst!

Sen grejade jag saker. Jag gjorde bland annat den här snäckkronan, havsdrottningens krona, som självaste havsdrottningen äntligen skulle få gå med den här dagen på stranden. Vi spikade fast ett datum och höll tummarna att det inte skulle regna, men det gjorde det ändå, så vi var tvungna (hemska öde ändå!) att sitta och snarvla och dricka te ett par timmar medan vi väntade på att det skulle sluta regna. Ja du hör vilken hemsk dag det var!

…det var så kul så jag spricker! och ännu roligare nu när Kamomilla skickade några bilder så vi fick se hur det såg ut i proffsfotografens kamera – supersnygga bilder!

Här kommer lite bilder från dagen:

056

På morgonen började vi med att jag fixade lite ögonbryn och ögonmakeup åt Caroline. Man skulle inte tro det när man ser mej som nästan aldrig sminkar mej, men jag älskar att sminka folk! Brukar ibland sminka min mamma inför olika fester, och på den senaste tiden också mej själv alltid nu och då bara för att öva upp mej inför den här fotograferingen. Man blir lite rostig av att gå sminkfritt i 10 år! Vi började morgonen med den här mest diskreta makeup:en, bara lite glitter som ögonbryn, en diskret ögonmakeup och så lite bladguld. Bladguldet fäste jag med ögonfranslim.

 

WP_20140716_002

Sen drog vi iväg till stranden där jag tog detta suddiga foto. Det är taget på samma ställe som jag tog dom här bilderna med barnen – i sagoskogen. Härligt ställe!

WP_20140716_001

”Kolla så fin du ser ut! Den här instagrammar vi!” Själv tog jag också några bilder, men jag har inget nätverk annat än hemma så jag fick vänta ivrigt ända tills vi kom hem på att dela med mej av bilderna…!

076

Kamomilla fick var lite extra kreativ idag och skydda sin kamera när det ännu droppade ner vatten från träden. Plus stå och plåta på alla möjliga konstiga ställen!

078

Havsdrottningen själv spanade ut över scenen med drottninglik blick…

081

Kolla vad vacker hon är!

085

Kamomilla plåtade, Caroline stod där och såg drottninglik ut och jag klampade runt som en mindre graciös älg och kom med dumma skämt! alltså jag är världens sämsta assistent, skulle jag inte jobba gratis skulle jag ge sparken åt mej själv! Det är liksom jobbigt att hålla en allvarlig min om man har en assistent som hela tiden säger dumma saker…!

 

087fb

Som tur är är Caroline proffsigare än jag så hon stod där ändå med sin ståtliga blick!

090

Dags för ombyte. Den här gången fick Caroline en brudklänning på sig (jag hittade den på loppis för 50 cent!) plus en cape som jag gjort av gamla spetsar och ett släp som jag gjort av ett par gardiner från loppis.

094

Vi hade en krona också, men den funkade inte alls på bilden. Ögonmakeup:en är nästan samma som tidigare, jag tog bara bort glitterögonbrynen och satte på mer bladguld. Och sen hoppade jag runt i buskarna med Kamomillas blixt och försökte samtidigt ta ett par foton med egen kamera, vilket resulterade i den här fina bilden, med blixtlådan där till vänster! Men kolla vilken blick hon har liksom, superproffsmodell direkt på första försöket liksom!

098fb

Superläcker!

Och lilla jag har fixat klänning (tog bara bort ärmarna på brudklänningen), capen (spetsar på tyll) och släpet (två gardiner som jag grejsat lite med)

112

Caroline fick posera på alla möjliga sätt, och avslutade med att dramatiskt komma gående längs med skogsstigen.

Här kommer några av Kamomillas bilder:

Fantasy-1

Sminkning i studion, dvs köket

fantasy-2

Vackra Caroline!

fantasy-3

Mer sminkning vid stranden, inför brudfotograferingen. Fast hon såg inte så mycket ut som en brud, mer som en fågel eller ängel eller nåt. Nånting häftigt!

fantasy-4

Guldsmink och guldglitter (Chanels guldmakeup plus fejkbladguld)

fantasy-5

shitpommesfrites vad kul det var att se en bild som den här växa fram!

fantasy-6

lite justera slöjan som flög lite hit och dit, eller rättare sagt: gardinerna fladdrade i vinden så dom måste lite fixas till ibland!

fantasy-7Sen var vi klara med skogs- och strandfotograferingen och dags för nästa

WP_20140716_026

Den här gången fick Caroline en äkta gammal vintageklänning på sig, en tyllkrage som jag fixat, sina egna skor som jag gjort lila med lite tyg och lim och så en benprydnad med blommor. Plus en riktig ordentlig ögonmakeup – hon såg verkligen ut som en skyltdocka och det förstärkte Kamomilla genom att ge henne mer dockaktiga poseringar i Kamomillas fina stol som vi släpade med oss till en tegelvägg.

WP_20140716_029

Coola färger!

WP_20140716_019

Tegelväggen finns på en lagerbyggnad här på Gamla Malmen och ligger precis bredvid vägen, så Kamomilla fick lov att sitta på gatan för att fotografera! Förbipasserande tyckte det var kul dom också, och bilarna körde långsamt förbi så dom säkert hann spana in allt spännande!

WP_20140716_046

Jag hade dottern med som hjälpte till lite grann och höll utkik efter bilar. Sen var vi plötsligt klara med dagens fotografering. Det var verkligen hur kul som helst, både att fixa grejerna till fotograferingen och att vara med och hjälpa till när bilderna skapades!

Kamomillas bilder finns såklart också på hennes blogg (klicka gärna in dit och säg hur mycket du gillade dom!) och Fru Z:s blogg hittar du här.

Tusen tack för igår tjejer!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

 

3 kommentarer

  1. Snart tar vi om det med nya kreationer! Superkul!!!

  2. Verkligen häftigt. Måste vara lite som när man var liten och fick klä ut sig med det man hittade runt om kring sig fast ännu bättre. Ni verkar ha haft det super kul

  3. wow, vilken rolig grej… så mycket fint du har pysslat ihop, och vilka bilder ni måsta fått. kanon!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *